PwC este dat în judecată de un auditor care susține că a suferit o „leziune cerebrală moderat-severă” după ce a participat la un eveniment de muncă care a implicat un joc popular care presupune consumul „excesiv” de alcool.
Potrivit Financial Times, lucrătorii au fost încurajați să consume alcool. Auditorul a susținut că a devenit „atât de intoxicat” încât a fost găsit mai târziu întins pe stradă.
El dă în judecată PwC pentru presupusă neglijență, pretinzând despăgubiri provizorii de peste 200.000 de lire sterline și o ordonanță ca el să aibă dreptul la plăți suplimentare în viitor.
Scandalul vine în momentul în care cele mai mari firme de contabilitate din Marea Britanie încearcă să-și îmbunătățească comportamentul și cultura și să reducă consumul excesiv de alcool în rândul personalului.
PwC nu a depus încă o apărare în acest caz și nu a putut comenta detaliile problemei.
Leoni Fildes, o femeie în vârstă de 34 de ani cu doi copii acasă, a vrut să comande un Uber, în Swinton, Manchester, pentru a ajunge în Ucraina.
Femeia participa la ziua de naștere a unui prieten apropiat, când au început să vorbească despre situația din Ucraina. Aceasta susține că a băut puțin cam mult înainte de a chema Uber-ul.
Femeia a dat comandă de mașină, dar drumul către Ucraina costa 4.578 de lire, dus-întors. Fildes a avut însă noroc cu banca, căci un consultant a sunat-o, crezând că i-a fost furat cardul. În acest fel, femeia nu a mai ajuns în Ucraina.
„Iubitul meu este în armată și vorbeam dacă ar trebui să plece. Am spus: Dacă se duce, merg cu el. După un pahar, încercam să luăm un taxi spre casă. Am spus: Să luăm un taxi și să mergem să-i ajutăm?”, a precizat femeia.
„Uber a încercat să ia plata de nouă ori din contul meu. Erau destul de hotărâți”, a spus Leoni Fildes.
Un purtător de cuvânt al Uber a spus: „Putem confirma că nicio solicitare de călătorie nu a fost făcută cu succes în acest caz. Analizăm în continuare acest lucru pentru a înțelege ce s-a întâmplat”, scrie metronews.
Concluzia vine de la autorii studiului Global Burden of Diseases, un proiect continuu, realizat de Universitatea Washington din Seattle, care produce cele mai cuprinzătoare date despre cauzele bolilor și decesului din lume.
În urmă cu patru ani, studiul a spus că și băutura ocazională este dăunătoare sănătății și a sugerat că guvernele ar trebui să sfătuiască oamenii să se abțină în totalitate.
Dar, după o nouă analiză majoră a datelor globale, experții din spatele studiului au ajuns la concluzii noi. Tinerii se confruntă cu riscuri mai mari pentru sănătate din cauza consumului de alcool decât adulții în vârstă, spun ei. Dar ei adaugă că adulții cu vârsta de 40 de ani și peste, fără afecțiuni de sănătate subiacente, pot beneficia de un consum limitat de alcool, cum ar fi un pahar mic de vin roșu pe zi, inclusiv un risc redus de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și diabet.
Descoperirile lor, publicate în The Lancet, sunt primele care raportează riscul de alcool în funcție de regiune geografică, vârstă, sex și an. Ei sugerează că recomandările privind consumul global de alcool ar trebui să se bazeze pe vârstă și locație, cu cele mai stricte linii directoare pentru bărbații cu vârsta cuprinsă între 15 și 39 de ani, care sunt expuși celui mai mare risc de a consuma alcool dăunător la nivel mondial.
„Mesajul nostru este simplu: tinerii nu ar trebui să bea, dar persoanele în vârstă pot beneficia de pe urma consumului de cantități mici”, a spus autorul principal, dr. Emmanuela Gakidou, profesor de științe de măsurare a sănătății la Școala de Medicină a Universității din Washington. „Deși poate să nu fie realist să credem că adulții tineri se vor abține de la băutură, credem că este important să comunicăm cele mai recente dovezi, astfel încât toată lumea să poată lua decizii informate cu privire la sănătatea lor.”
Se estimează că un total de 1,34 miliarde de oameni au consumat cantități dăunătoare de alcool în 2020, conform analizei obiceiurilor de consum din 204 de țări.
Studiul, publicat în The Lancet, a constatat că 59% dintre cei care au băut cantități nocive aveau vârsta între 15-39 de ani - persoane pentru care alcoolul nu a oferit niciun beneficiu pentru sănătate și prezintă riscuri. Trei sferturi dintre băutorii nocivi erau bărbați.
Cercetătorii au analizat riscul consumului de alcool cu privire la 22 de raspecte, printre care leziuni, boli cardiovasculare și cancere, folosind datele din 2020 despre povara globală a bolilor.
Folosind aceste informații, cercetătorii au reușit să estimeze cât de mult alcool ar putea bea o persoană înainte de a-și asuma riscuri excesive pentru sănătatea lor, în comparație cu cineva care nu a băut alcool.
Ei au descoperit că nivelul de alcool care ar putea fi consumat fără a crește riscurile pentru sănătate a crescut de-a lungul vieții. Cercetătorii au considerat că o băutură standard este un pahar de 100 ml de vin roșu cu 13% alcool, o doză de 375 ml sau o sticlă de bere cu 3,5%.
Ei au descoperit că pentru bărbații cu vârsta cuprinsă între 15 și 39 de ani, cantitatea recomandată de alcool înainte de „a risca pierderea sănătății” era doar 0,136 dintr-o băutură standard pe zi. Pentru femeile de aceeași vârstă, „nivelul minim teoretic de expunere la risc” a fost de 0,273 de băuturi – aproximativ un sfert dintr-o băutură standard pe zi.
Pentru adulții de 40 de ani și peste, fără afecțiuni subiacente de sănătate, consumul unei cantități mici de alcool a fost asociat cu unele beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boală cardiacă ischemică, accident vascular cerebral și diabet.
În rândul celor cu vârsta cuprinsă între 40 și 64 de ani, nivelurile sigure de consum de alcool au variat de la aproximativ jumătate de băutură standard pe zi până la aproape două băuturi standard. Pentru cei cu vârsta de 65 de ani sau mai mult, riscurile de „pierdere a sănătății din cauza consumului de alcool” au fost atinse după ce au consumat puțin mai mult de trei băuturi standard pe zi.
Dar, în medie, aportul recomandat de alcool pentru adulții cu vârsta peste 40 de ani a rămas scăzut, ajungând la 1,87 băuturi standard pe zi. După aceea, riscurile pentru sănătate au crescut cu fiecare băutură, a raportat The Lancet.
O cercetare separată publicată joi în jurnalul PLOS Medicine a constatat că consumul a șapte sau mai multe unități de alcool pe săptămână este asociat cu niveluri mai mari de fier în creier. Fierul din creier a fost legat de bolile Alzheimer și Parkinson și este un mecanism potențial pentru declinul cognitiv produs de alcool.
Dr Richard Piper, directorul executiv al Alcohol Change UK, a declarat: „Știința în curs de dezvoltare despre alcool, de-a lungul a sute de studii din ultimii 20 de ani, ne spune foarte clar că alcoolul dăunează foarte mult organismului uman în mai multe moduri. Anterior nu eram conștienți de acest lucru și prea mulți dintre noi continuă să bea de parcă această revoluție în cunoștințele noastre nu s-ar fi întâmplat.”
„Dacă îți pasă de sănătatea ta, de departe cea mai bună abordare este să nu bei deloc. Dacă alegeți să beți alcool, nu depășiți 14 unități pe săptămână (aproximativ o sticlă și jumătate de vin) și să aveți cel puțin trei zile fără alcool pe săptămână.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News