Un arădean acuză administratorul blocului în care locuieşte de faptul că a semnat în locul lui, dar şi al altor locatari, la rencensământul abia încheiat. Arădeanul este nemulţumit de faptul că recenzorul, care s-a prezentat în data de 20 octombrie, a apelat la ajutorul administratorului pentru a colecta datele tuturor locatarilor, informează Glasul Aradului.
Autor: Adrian Stroescu
Nemulţumit de modul în care a fost ignorat de respectivul recenzor, Constantin Bucur îl acuză atât pe administrator, pentru a fi furnizat datele tuturor locatarilor, cât şi pe recenzorul care nu i-a bătut personal la uşa apartamentului. Mulţi dintre vecinii lui Bucur habar nu au că recensământul a ajuns şi în scara lor de bloc, iar Gheorghe Duca, administratorul bănuit că ar fi oferit recenzorului informaţii despre locatari în lipsa acordului acestora, este de negăsit. În ciuda incidentului semnalat de Constantin Bucur, locatarii celorlalte scări ale blocului X34 de pe strada Şcoalei spun că recenzorii au bătut la uşa fiecăruia dintre apartamente.
În sesizarea formulată împotriva administratorului şi a recenzorului, Constantin Bucur aduce următoarele precizări: „Nu sunt analfabet! A venit ăla de la recensământ, bag seama că are studii înalte. Fapta s-a întâmplat sus, la etajul 8, în apartamentul administratorului asociaţiei de locatari în ziua de 20 octombrie 2011. S-a prezentat omul, s-a documentat profund, i-a strâns mâna administratorului pentru ajutorul imens ce i l-a dat. (…) «Lasă că fac analfabeţii ăştia, 38 la număr, îi semnez eu». Scara are zece etaje şi 40 de apartamente. Şi administratorul şi vecinul său au semnat, restul de 38 suntem mai analfabeţi. V-am spus toate aceste matrapazlâcuri pentru că este cazul ca cei în măsură să-i plătească o indemnizaţie pentru 38 de semnături să intervină”.
Asociaţia de proprietari din blocul X34/2 scara A nu mai este membră a Uniunii Locale a Asociaţiilor de Locatari Arad. Dorina Lupşe, preşedintele ULALA spune că asociaţia s-a retras după ce noul administrator a preluat controlul.
„Un administrator de condominiu nu are nicio legătură cu furnizarea datelor locatarilor în cadrul recensământului, iar funcţionarul care este recenzor trebuie să fie instruit. În mod normal, recenzorul nici nu ar trebui să intre în apartament dacă nu poartă ecuson şi mapă albastră. Fiecare proprietar sau chiriaş trebuie chestionat individual, nicidecum administratorul. Locatarul care a făcut sesizarea are acum dreptul să depună o reclamaţie împotriva recenzorului, iar sancţiunile în astfel de situaţii sunt dure”, explică Dorina Lupşe.
Recenzorul a fost chemat să dea explicaţii autorităţilor
Cazul sesizat de Constantin Bucur nu a fost comunicat de reclamant nici Primăriei nici Prefecturii, însă autorităţile au verificat situaţia în cursul zilei de marţi.
„Recenzorul care avea arondat blocul respectiv a fost convocat la Primărie pentru a da explicaţii legate de situaţia sesizată. Acesta a afirmat că actele nu au fost completate şi a adăugat că doar s-a documentat solicitându-i administratorului informaţii legate de numărul chiriaşilor din bloc şi cel al aparta- mentelor neocupate”, precizează Ramona Creţu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News