Un "atac islamic" ar fi fost pregătit de 3 adolescenți în Germania: Minorii au "recunoscut că erau gata să-l comită"

Foto cu rol ilustrativ: Freepik / syda_productions
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / syda_productions

Trei minori suspectați că au plănuit atacuri teroriste cu tentă islamică au fost arestați și plasați în arest preventiv în weekendul Paștelui catolic.

Au fost emise trei mandate de arestare pe numele a două fete de 15 și 16 ani și a unui băiat de 15 ani, ambii din Renania de Nord-Westfalia (nord-vest), suspectați că au "plănuit un atentat terorist cu motivaţie islamistă pe care au recunoscut că erau gata să-l comită", se explică în comunicatul parchetului din Düsseldorf.

"Din cauza vârstei suspecţilor şi a anchetei în curs", parchetul nu a furnizat detalii suplimentare privind atacul pregătit.

Adolescenţii voiau să atace cu cuţite şi cocteluri Molotov în numele grupării Statul Islamic (SI), susține cotidianul german Bild. Țintele principale ar fi fost polițiștii și bisericile. "Ei s-au gândit să-şi procure arme de foc", adaugă ziarul.

În ceea ce priveşte ameninţarea islamistă, autorităţile germane sunt în gardă. Contextul este alimentat de conflictul între Israel şi mişcarea islamistă Hamas.

Ministrul de interne, Nancy Faeser, a spus într-un interviu acordat cotidianului german Süddeutsche Zeitung, la scurt timp după incidentele de la centrul comercial din Moscova, că "pericolul care emană din terorismul islamist rămâne acut" în Germania.

Autorităţile sunt cu atât mai vigilente cu cât Germania se pregăteşte să găzduiască campionatul european de fotbal

Autorităţile sunt cu atât mai vigilente cu cât Germania se pregăteşte să găzduiască campionatul european de fotbal în perioada 14 iunie - 14 iulie.

În acest interviu, Nancy Faeser a afirmat că "în prezent, cea mai mare ameninţare islamistă în Germania emană de la Statul Islamic - provincia Khorasan".

Presupuși membrii ai ai acestei aripi a SI au fost vizați de raziile ce s-au făcut în ultimele luni.

Doi afgani, jihadişti, au fost arestaţi în Thuringia, pe 19 martie, în estul Germaniei, fiindcă erau suspectaţi de pregătirea unui atentat în apropierea parlamentului suedez.

La sfârşitul lui decembrie 2023 au fost arestaţi trei presupuşi islamişti suspectaţi că doreau să comită în noaptea de Anul Nou un atac asupra catedralei din Koln cu ajutorul "unei maşini".

Până în prezent, atacul jihadist cel mai sângeros de pe teritoriul Germaniei datează din decembrie 2016, când un bărbat afiliat SI a intrat cu un camion în mulţime la târgul de Crăciun din centrul Berlinului, provocând moartea a 12 persoane, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel