SUA: "Orice atac nuclear" al Phenianului asupra Coreei de Sud, Statelor Unite sau aliaţilor acestora va provoca "sfârşitul regimului lui Kim Jong Un"

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

În contextul unei noi creşteri a tensiunilor în peninsula coreeană, Washingtonul a avertizat din nou regimul de la Phenian, asigurând Coreea de Sud și restul aliaţilor cu vor avea un "răspuns rapid, zdrobitor şi hotărât".

Statele Unite şi-au reafirmat "angajamentul neclintit" faţă de Coreea de Sud, care se bazează pe "ansamblul capacităţilor americane, inclusiv nucleare" pentru a exercita o puternică "descurajare", a mai transmis Casa Albă, într-un comunicat emis după o nouă reuniune a responsabililor americani şi sud-coreeni şi în care promite un "răspuns rapid, zdrobitor şi hotărât" în eventualitatea unui atac nuclear nord-coreean.

Un mesaj similar a fost transmis de preşedintele american Joe Biden în aprilie, după o întrevedere cu omologul său sud-coreean Yoon Suk Yeol.

Şi Coreea de Sud, aliată a SUA şi Japoniei, a avertizat Phenianul miercuri că va suferi "distrugeri teribile" dacă recurge la acţiuni "imprudente".

SUA, Japonia şi Coreea de Sud au anunţat săptămâna trecută noi iniţiative trilaterale pentru a contracara Coreea de Nord, în special o operaţiune de transmitere reciprocă de date în timp real despre lansările de rachete nord-coreene.

După ce a acuzat SUA şi Coreea de Sud că au adus peninsula coreeană "în pragul unui război nuclear", Coreea de Nord a lansat luna trecută pe orbită un satelit de spionaj, operaţiune despre care Seulul afirmă că a fost efectuată şi graţie ajutorului rusesc. Phenianul a susţinut că a reuşit de atunci cu ajutorul acestui satelit să observe situri majore în SUA şi Coreea de Sud, dar nu a publicat imagini, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel