Un bărbat a fost găsit mort de către autorități, după ce ar fi fost ucis de cangurul său.
Publicitate
Un bărbat australian a murit după ce a fost atacat de un cangur pe care îl ținea ca animal de companie, a transmis poliția locală, care se ocupă de caz. O rudă l-a găsit pe bărbatul în vârstă de 77 de ani cu răni grave pe corp în cursul zilei de luni, la domiciliul său din Redmond, la aproximativ 400 km sud de Perth. Când paramedicii au ajuns la proprietatea rurală, cangurul i-a împiedicat pe aceștia să-l trateze pe bărbat.
Poliția a fost forțată să împuște marsupialul. Bărbatul ar fi murit pe loc. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat presei că se preconizează că bărbatul a fost atacat de cangur, care este, de altfel, un animal sălbatic, mai devreme în cursul zilei.
Australia găzduiește aproximativ 50 de milioane de canguri, care pot cântări până la 90 kg și pot crește până la 2 m înălțime. Dar atacurile fatale sunt rare, acesta este primul raportat în Australia din 1936. Cangurii au „o mulțime de arme” precum dinți ascuțiți, gheare și picioare puternice, a declarat expertul în comportamentul marsupialelor Graeme Coulson pentru Australian Broadcasting Corporation.
„Cu siguranță, dacă sunt încolțiți sau într-un fel de suferință, asta poate fi destul de periculos. Problema cu cangurii și oamenii este că suntem amândoi animale bipede, stăm pe picioarele noastre, iar o astfel de poziție verticală reprezintă o provocare pentru cangurul mascul”, a spus profesorul asociat Coulson.
În iulie, un cangur a lăsat o femeie de 67 de ani cu zgârieturi adânci și un picior rupt, după ce a atacat-o în timp ce aceasta era la plimbare, în Queensland.
Și o fetiță de trei ani a suferit răni grave la cap după un atac care a avut loc în New South Wales în martie.
Dezvoltarea urbană în toată Australia invadează din ce în ce mai mult habitatele cangurilor sălbatici.
Poliţiştii ungari au urmărit un cangur, pe o distanţă de mai mulți kilometri, în districtul sudic Csepel din Budapesta. Aceștia au reuşit să-l prindă cu ajutorul unei pături, fără a răni animalul, scrie MTI. Cangurul a fost transportat apoi, în siguranță, la grădina zoologică din Budapesta.
Poliţiştii maghiari menţionează că nu s-a putut stabili deocamdată de unde a fugit marsupialul și nici proprietarul acestuia. Vezi imaginile și citește mai multe AICI
Studiul fără precedent a prezentat ”prima dovadă a testării conceptului” ce atestă că tendoanele de cangur sunt ”de şase ori mai puternice în comparaţie cu ligamentul încrucişat al omului”, se arată într-un comunicat emis marţi seară de Universitatea din Sydney. ”Tendonul de cangur are o compoziţie similară cu cel uman, însă este mai lung şi are proprietăţi mecanice mai bune, ceea ce îl face să fie un produs natural excelent ce ar putea fi utilizat într-o varietate de proceduri chirurgicale”, a declarat chirurgul ortoped Nick Hartnell care conduce una dintre cele trei societăţi partenere care colaborează cu universitatea australiană la acest proiect. Citește mai multe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu