Au murit cel puțin 36 de persoane, după ce un autobuz a plonjat într-o prăpastie în nordul Indiei.
Un autobuz prost întreținut și supraaglomerat a ieșit de pe șosea și a plonjat luni într-o prăpastie adâncă în nordul Indiei. Cel puțin 36 de persoane au murit și mai multe au fost rănite, au declarat oficiali.
Accidentul a avut loc în districtul Almora din statul montan Uttarakhand. Autobuzul transporta aproximativ 60 de persoane, iar mai mult de 20 au fost rănite, a declarat Deepak Rawat, un înalt oficial al Guvernului statului.
Autoritățile au declarat anterior că au crezut că erau 42 de pasageri, adică numărul de persoane pe care le putea transporta autobuzul.
Echipe de salvare și de intervenție au fost trimise la fața locului, iar oficialii se tem că numărul morților ar putea crește și mai mult, mai ales că șapte pasageri aflați în spital sunt în stare critică.
Imaginile televizate au arătat părți ale autobuzului distrus și mutilat, care zăcea răsturnat pe o pantă stâncoasă, aproape de un pârâu. Salvatorii au fost văzuți lucrând la scoaterea pasagerilor și transportând cadavre pe targă.
Ministrul-șef al statului Uttarakhand, Pushkar Singh Dhami, a declarat anterior că echipele de salvare lucrează pentru a evacua rapid pasagerii răniți către spitalele din apropiere și că autoritățile au fost instruite să îi transporte pe cei grav răniți pe cale aeriană.
Guvernul statului a deschis o anchetă privind accidentul, a declarat Vineet Pal, un alt oficial din stat. Acesta a adăugat că informațiile preliminare sugerează că autobuzul dărăpănat a derapat înainte de a se prăbuși într-o prăpastie adâncă de 60 de metri.
Mai mulți de pasageri au reușit să scape sau au fost aruncați afară în urma impactului, iar apoi au alertat autoritățile cu privire la accident. Doi funcționari din domeniul transporturilor au fost suspendați pentru că au aprobat un autobuz care era în stare proastă, a declarat Pal.
India are una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate rutieră din lume, cu sute de mii de persoane ucise și rănite anual. Majoritatea accidentelor sunt atribuite conducerii imprudente, drumurilor prost întreținute și vehiculelor învechite.
În iulie, cel puțin 18 persoane au murit după ce un autobuz cu două etaje s-a ciocnit cu un camion cu lapte în statul Uttar Pradesh. În mai, un autobuz care transporta pelerini hinduși a derapat și s-a rostogolit într-o prăpastie adâncă pe o autostradă muntoasă din Kashmirul controlat de India, omorând cel puțin 21 de persoane, conform CNN.
VIDEO:
उत्तराखंड के अल्मोड़ा में 40-50 यात्रियों से भरी बस गहरी खाई में गिर गई
— News1India (@News1IndiaTweet) November 4, 2024
गढ़वाल-रामनगर रूट पर सल्ट के पास हुआ हादसा
अब तक करीब 15 लोगों की मौत, बचाव में जुटी पुलिस की राहत टीम #Uttarakhand | Almora | #Almora | Bus Accident pic.twitter.com/KGvCjiMtJN
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, spune că societatea întreagă are nevoie de educaţie rutieră, nu doar cei care au permis de conducere. Şi vine cu exemple concrete.
„Teoretic, ar trebui să fie toată societatea instruită, informată. În România, aveam 19,3 milioane de locuitori, cam 10 milioane de permise, deci jumătate din populaţie nu are permis. Dar acea jumătate de populaţie circulă cu autobuzul, cu tramvaiul, cu maşini în calitate de pasageri. Ar trebui ca toată societatea să fie informată”, a spus Titi Aur.
Citește în continuare aici: De ce se uită şoferii de autobuz în telefon, deşi sunt la serviciu. Titi Aur a venit cu explicaţia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu