Un autocar cu migranți, implicat într-un accident rutier. Cei doi șoferi au murit, iar 25 de persoane sunt rănite, unele grav

FOTO: Freepik @Marcela Ruty Romero
FOTO: Freepik @Marcela Ruty Romero

Un autocar care transporta migranți debarcați pe insula Lampedusa a fost implicat într-un accident rutier. 25 de persoane au fost rănite, iar cei doi șoferi au murit.

Un accident între un autocar cu migranți debarcați pe insula italiană Lampedusa și un camion de marfă s-a soldat cu rănirea a 25 de migranți, unii dintre ei grav, dar și cu decesul celor doi șoferi, ambii italieni, transmit ANSA și DPA, scrie Agerpres.

Autocarul, operat de autorităţile siciliene, a intrat în coliziune cu camionul lângă Fiano Romano, la circa 40 km nord de Roma, în timp ce transporta în jur de 50 migranţi ce urmau să fie transferaţi de la Porto Empedocle, în apropiere de Agrigento (Sicilia), în centre de primire din Piemont, în nordul Italiei, după ce sosiseră în ultimele zile pe Lampedusa.

De la începutul săptămânii, aproximativ 10.000 de migranţi au ajuns pe Lampedusa pe mare, dintre care 5.000 doar marţi, conform Ministerului de Interne.

Consiliul local a declarat miercuri seara stare de urgenţă, dar nu este clar ce efect va avea decizia.

Potrivit Ministerului de Interne, peste 125.900 de migranţi au sosit în Italia pe mare de la începutul lui 2023, comparativ cu 65.500 în tot anul trecut.

De altfel, premierul Italiei, Giorgia Meloni a anunțat recent că vrea să rezolve cât mai repede chestiunea migrației ilegale, mai mult, face apel la stabilirea unor relații noi și mai echitabile între Europa și țările de origine și de tranzit ale migranților.

Citește și: Cifre îngrijorătoare de la Frontex privind numărul migranţilor care traversează Mediterana centrală din Africa spre Europa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel