Un avion Boeing 737 a amerizat de urgență în SUA

Un avion Boeing 737 a amerizat de urgență, după ce piloții au raportat probleme cu motorul / Foto: Pixabay
Un avion Boeing 737 a amerizat de urgență, după ce piloții au raportat probleme cu motorul / Foto: Pixabay

Un avion Boeing 737 a amerizat de urgență, după ce piloții au raportat probleme cu motorul.

Un avion de marfă Boeing 737 a amerizat de urgență în largul coastelor Honolulu vineri, după ce piloții au raportat probleme cu motorul, a anunțat Federal Aviation Administration, citată de CNBC. Ambii piloți au fost salvați, a spus FAA.

Avionul nu este un 737 Max, avionul oprit de la zbor timp de 20 de luni până în noiembrie anul trecut, după două prăbușiri soldate cu decese, relatează Mediafax.

"Piloții au raportat probleme cu motorul și au încercat să se întoarcă la Honolulu, dar au fost forțați să amerizeze", a spus FAA. „Conform informațiilor preliminare, Garda de Coastă a SUA a salvat ambii membri ai echipajului. FAA și Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor vor investiga.”

Avionul 737-200 a fost construit în 1975, potrivit site-ului Flightradar24. Avioanele de marfă sunt adesea vechi de zeci de ani, transformate pentru transportul de bunuri după ce ani de zile au fost folosite pentru transportul pasagerilor.

VEZI ȘI: Scandalul 737 MAX. Boeing, amendă şi despăgubiri de 2,5 miliarde de dolari

Noi probleme pentru avioanele Boeing 737 Max

În luna aprilie, Boeing a anunțat o nouă problemă pentru avioanele 737 Max . De data aceasta, problema era legată de sistemul electric, potrivit Mediafax. 

"Boeing a emis o recomandare către 16 clienți pentru a aborda o posibilă problemă electrică într-un grup specific de avioane 737 Max, înainte de operațiuni ulterioare", a spus compania atunci.

Compania a declarat că lucrează cu Administrația Federală a Aviației din SUA pentru a soluționa problema. Toate avioanele 737 Max au fost oprite de la zbor timp de 20 de luni în întreaga lume, din martie 2019 până în noiembrie 2020, în urma a două accidente mortale în care au pierit 346 de persoane. Deși FAA a aprobat remedierile pe care Boeing le-a făcut sistemului de siguranță care s-ar fi făcut vinovat pentru accidente, alte câteva țări, inclusiv China, nu au permis încă reluarea zborurilor. Decizia a costat Boeing mai mult de 20 de miliarde de dolari.

VEZI ȘI: Boeing 737 Max a primit permisiunea să zboare în Europa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel