Avion de pasageri, în flăcări pe aeroportul din Tokyo, după ce s-a ciocnit cu altă aeronavă. Sorin Stoicescu: Pericolul de explozie este major - Foto / Video

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Un avion Japan Airlines a aterizat în flăcări pe aeroportul Haneda din Tokyo.

UPDATE 14: 00

Cinci persoane care se aflau la bordul avionului pazei de coastă au murit, transmite agenția de presă AFP, citându-l de ministrul japonez al Transporturilor.

Radiodifuzorul de stat NHK a raportat, de asemenea, cinci morți. Căpitanul a scăpat, dar este grav rănit, potrivit sursei citate.

Se crede că aeronava pazei de coastă, care transporta alimente în zonele afectate de puternicul cutremur de luni, s-a ciocnit cu avionul Japan Airlines în timp ce acesta a aterizat pe pistă.

UPDATE 12:45

Au trecut aproximativ două ore de când avionul Japan Airlines a aterizat pe pistă, izbucnind în flăcări, deoarece pare să se fi ciocnit de un avion mai mic al pazei de coastă.

Imaginile de pe aeroportul Haneda din Tokyo arată avionul Japan Airlines încă în flăcări, transmite BBC.

Uriașul avion de pasageri a ars efectiv până la carcasă, cu uriași nori de fum care se ridică pe cerul nopții. Zeci de pompieri pot fi văzuți încercând să țină focul sub control.

UPDATE 12:40

Imagini cu momentul aterizării avionului pe aeroportul Haneda din Tokyo:

UPDATE 12:35

Paza de coastă a Japoniei spune că aeronava sa - despre care se crede că s-a ciocnit cu avionul de pasageri - era în drum spre aeroportul Niigata pentru a livra ajutor peninsulei Noto, lovită de cutremur, potrivit agenției de presă Reuters.

UPDATE 12:30

Zborul 516 Japan Airlines a decolat de pe aeroportul New Chitose, în apropiere de orașul Sapporo, pe insula nordică Hokkaido, la ora locală 16:00. Sapporo se află la aproximativ 832 km nord de Tokyo, transmite BBC.

Potrivit site-ului Flightradar, aeronava a aterizat pe aeroportul Haneda la ora locală 17:47.

Aeroportul Haneda a închis toate pistele în urma incidentului, a declarat un purtător de cuvânt.

UPDATE 12:25

Cei cinci membri ai Gărzii de Coastă din Japonia ar fi fost găsiți, transmite Reuters.

UPDATE 12:12

Japan Airlines spune că toți cei 379 de pasageri și echipaj de la bord au fost evacuați, potrivit agenției de presă Reuters și NHK.

Youtube video image

UPDATE 12:10

Încă urmărim imaginile în direct de pe aeroportul Haneda din Tokyo, iar în urmă cu câteva momente am văzut pasageri evacuând avionul pe tobogane gonflabile și fugind de avionul care ardea, transmite BBC.

Aeronava este acum aproape în întregime distrusă de flăcări - cu echipajele aeriene încă luptă pentru a o aduce sub control.

UPDATE 12:05

Cinci din șase membri ai Gărzii de Coastă din Japonia, care se presupune că ar fi fost în cel de-al doilea avion, sunt de negăsit, transmite Digi24. Căpitanul ar fi cel care a supraviețuit.

UPDATE 11:51

Pasagerii și membrii echipajului au fost evacuați, transmite Digi24.

UPDATE 11:48

Avionul de linie s-a ciocnit cu un avion al pazei de coastă în timp ce a aterizat, a raportat televiziunea japoneză, coliziunea declanșând o explozie masivă, scrie Daily Mail.

Un clip îngrozitor a arătat flăcările care ieșeau de la ferestrele și ușile avionului de linie, în timp ce resturi din avion cădeau pe asflat. În tot acest timp pasagerii fugeau de-a lungul pistei pentru a scăpa de incendiu.

Deocamdată nu este clar dacă există victime. Echipajele de pompieri au fost trimise imediat la fața locului. Imagini de la postul japonez NHK arată cum pompierii încercau cu disperare să stingă flăcările cu mai multe furtunuri.

UPDATE 11:35

Un purtător de cuvânt al Japan Airlines a declarat că aeronava, originară de pe aeroportul Shin-Chitose din Hokkaido, transporta peste 300 de pasageri, transmite Reuters.

UPDATE 11:33

NHK, citând autoritățile, a declarat că avionul s-ar fi putut ciocni cu o altă aeronavă după ce a aterizat la Haneda. La bord sunt pasageri.

De asemenea, a raportat că avionul, JAL 516, a decolat din Hokkaido.

Știrea inițială:

Un avion Japan Airlines era în flăcări când a aterizat pe o pistă de pe aeroportul Haneda din Tokyo, marți seară, scrie BBC.

Filmările apărute pe rețelele de socializare au arătat flăcări ieșind pe ferestrele aeronavei, dar și de sub avion. Pista a fost de asemenea incendiată. Fpcul este uriaș. Deocamdată nu se cunosc alte detalii. Nu se știe câți pasageri se află la bordul aeronavei, sau care ar putea fi motivul izbucnirii acestui incendiu.

Potrivit listelor de îmbarcare, la bordul acestui avion ar fi trebuit să fie 300 de pasageri. Deocamdată nu se știe dacă aceștia au fost evacuați sau dacă încă se află în avion.

Sorin Stoicescu, expert în aviație: Pericolul de explozie este major

Sorin Stoicescu, expert în aviație a comentat acest caz în direct la Antena 3 CNN, analizând imaginile cu avionul în flăcări.

"E groaznic. Putem să spunem că este un accident, accidentul prin definiție presupune să fie și răniți, și precis sunt la ceea ce vedem aici și răniți. Focul care este în interior poate fi de la oxigen sau de la altceva, nu e de la carburant. faptul că arde în interior este deosebit, adică se întâmplă doar dacă rezerva de oxigen are niște probleme și ia fost aeronava înăuntru. Sunt convins că s-au luat toate măsurile și văd că și celelalte aeronave din zonă sunt degajate, sunt scoase de acolo pentru ca să se evite afectarea lor de o eventuală explozie. În această situație pericolul de explozie este major", a spus Sorin Stoicescu, expert în aviație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel