Un avion israelian a aterizat de urgență în Turcia. Compania El Al anunță că personalul turc a refuzat alimentarea aeronavei

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Citește în articol ce a transmis compania El Al.

Un avion al companiei israeliene El Al a fost nevoit să aterizeze de urgență pe aeroportul din Antalya duminică. Aterizarea a avut loc deoarece un pasager bolnav a trebuit evacuat.

Transportatorul a anunțat că personalul turc a refuzat alimentare avionului care a aterizat de urgență.

De asemenea, compania El Al informează într-un comunicat că zborul LY5102, de la Varșovia la Tel Aviv, a fost obligat să plece spre Rodos, Grecia.

„Lucrătorii locali (din Antalya) au refuzat să alimenteze avionul companiei, chiar dacă aterizarea de urgenţă a fost din motive medicale”, se precizează în comunicat.

Pentru agenția AFP, citată de Agerpres, surse diplomatice turce au confirmat că avionul a primit autorizația să efectueze o aterizare de urgență întrucât un pasager de la bord nu se simțea bine.

”Căpitanul a decis singur să plece”

„Combustibilul urma să fie transferat avionului (...) dar, atunci când procedura corespunzătoare era pe cale să fie finalizată, căpitanul a decis singur să plece”, a declarat o sursă diplomatică turcă.

Relațiile dintre Israel și Turcia s-au deteriorat de la începutul războiului din Fâşia Gaza. Turcia este printre puţinele ţări cu majoritate musulmană care au recunoscut statul evreu.

Între cele două ţări zborurile au fost suspendate.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a denunțat operațiunea Israelului din Fâșia Gaza și, de asemenea, și-a înmulţit declaraţiile de sprijin pentru mişcarea palestiniană Hamas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel