Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Suceava.
UPDATE. Potrivit surselor Antena 3, un cioban este cel care a sunat la 112 și a semnalat prezența epavei avionului pe un câmp. Nimeni nu a observat aeronava când s-a prăbușit.
UPDATE. „Din păcate, informația inițială se confirmă, sunt două victime decedate de sex masculin. Colegii mei ajunși la fața locului nu au găsit probleme deosebite în sensul ca avionul să fie în flăcări, s-a asigurat perimetrul, iar ancheta a fost preluată de organele abilitate”, a spus Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari.
UPDATE. La fața locului intervin mai multe autospeciale de stingere și două ambulanțe ISU.
UPDATE. Cotidianul local Monitorul de Suceava informează că cei doi bărbați care au murit sunt Marcel Iliesi, instructor din București, şi Bogdan Adomniţei, din Suceava, care îşi cumpărase avionul de circa 10 zile şi făcea cursuri de pilotaj. Victimele aveau 30, respectiv 42 de ani. Avionul decolase de la Frătăuți.
--
Un avion s-a prăbușit în Suceava, anunță Realitatea PLUS. Doi bărbați ar fi murit în urma accidentului aviatic.
Polițiștii secției rurale din Gălănești, Suceava, au fost sesizați despre aeronava prăbușită. Deplasându-se la fața locului indicată de denunțul făcut, aceștia au găsit epava avionului și trupurile celor două victime.
A fost deschisă o anchetă pentru a se stabili care sunt cauzele producerii acestui incident aviatic.
De curând, alte două incidente similare au avut loc în România, mai transmite Realitatea PLUS.
Aparatul de zbor, înregistrat în Austria, a decolat duminică din Jerez, în sudul Spaniei, fără a stabili un curs şi o destinaţie, conform website-ului FlightRadar24, care monitorizează zborul avioanelor.
Ziarul german Bild informează pe surse că la bordul aparatului se afla un bărbat, soţia acestuia şi cele două fiice ale lor. Un elicopter al forţelor aeriene din Lituania a fost trimis la locul prăbuşirii avionului, la solicitarea Letoniei, care a trimis la locul presupus al prăbuşirii o navă de salvare.
A întors de două ori, la Paris şi Koln, după care s-a îndreptat direct spre Marea Baltică, trecând pe lângă insula suedeză Gotland. În jurul orei 17:00 GMT avionul a fost depistat de FlightRadar că pierde viteză şi altitudine, iar apoi a dispărut de pe radare.
"Am înţeles că avionul s-a prăbuşit în ocean, la nord-vest de oraşul Ventspils din Letonia", a declarat un purtător de cuvânt al serviciului suedez de salvare.
Avioane militare germane şi daneze au fost ridicate de la sol pentru a inspecta avionul Cessna, care a trecut prin spaţiul aerian al Germaniei şi Danemarcei, dar nu au reuşit să contacteze pilotul avionului şi nu au văzut pe nimeni în carlinga acestuia, informează autorităţile suedeze. Citește mai multe AICI
Accident aviatic în SUA. Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit joi deasupra unui aeroport din California, au anunţat autorităţile locale, transmite Agerpres. Se pare că există mai multe decese, însă nu au fost făcute alte precizări deocamdată, informează vineri AFP.
Potrivit agenţiei americane de reglementare în domeniul aviaţiei civile, FAA, două persoane se aflau la bordul unui aparat Cessna 340 şi o a treia se afla într-un Cessna 152.
Avioanele "au intrat în coliziune în timp de piloţii se aflau pe ultima linie de apropiere spre aeroportul municipal din Watsonville", o mică instalaţie situată la circa 120 de km sud de San Francisco, a precizat FAA într-un comunicat.
Oraşul Watsonville a informat pe Twitter despre "mai mulţi morţi", fără alte detalii. La rândul său, FAA a informat că nicio persoană nu a fost rănită la sol. O anchetă va fi declanşată de agenţia americană pentru siguranţa transporturilor, NTSB.
Imagini de pe camerele de supraveghere au dezvăluit momentul în care un operator de bagaje din aeroportul Seattle a furat un avion înainte de a-l prăbuși în mod deliberat pe o insulă îndepărtată. Richard Russell, în vârstă de 29 de ani, poate fi văzut trecând prin securitatea aeroportului din Seattle îmbrăcat într-un tricou negru cu ”The Sky’s No Limit” (”Cerul nu este limita - trad.) imprimat pe spate. Aeroportul Seattle a lansat imaginile atât din interiorul terminalului, cât și de pe pista de decolare, după incidentul șocant din august 2018. Citește mai multe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu