Un băiețel, ”la înălțime” din prima clipă. S-a născut în avion, pe ruta Dubai-Milano

FOTO: Freepik @jcomp
FOTO: Freepik @jcomp

Un bebeluș s-a născut în avion, la 10.000 de metri altitudine, pe ruta Dubai - Milano.

Un băiețel s-a născut, sâmbătă seară, la bordul unui avion care a decolat de la Dubai cu destinația Milano, informează agenția ANSA, scrie Agerpres.

Potrivit sursei menționate, pentru nașterea bebelușului a intervenit un medic chirurg care se afla printre pasageri, astfel că misiunea echipajului de la bord a fost una de succes, la ”înălțime”.

Micuțul, care cântărește trei kilograme, a dat primul său geamăt în timp ce pilotul zbura, la propriu, la aproximativ 10.000 de metri înălțime spre Malpensa, unde a aterizat cu un pasager în plus. 

Bebelușul a fost preluat de un echipaj de neonatologie, special dotat pentru situații de urgență, care a sosit direct pe pista Aeroportului Internațional Milano-Malpensa.

Băiețelul și mama sa (24 de ani), de origine asiatică, se află în stare bună, a precizat sursa citată.

Ce să faceți în caz de urgențe medicale în avion

În cazul unei urgențe medicale în avion, este important să urmați acești pași pentru a oferi ajutor pacientului și a solicita asistență suplimentară din partea echipajului de zbor:

1. Rămâneți calm: Este esențial să păstrați o atitudine calmă și să vă concentrați pe situație. Nu vă panicați, deoarece panica poate agrava situația.

2. Anunțați echipajul de zbor: Apăsați butonul de chemare a stewardesei și comunicați cu membrii echipajului cu privire la situație. Ei sunt instruiți pentru a gestiona situații de urgență în timpul zborului.

3. Identificați personalul medical: În multe zboruri, există pasageri care sunt medici sau personal medical. Încercați să identificați aceste persoane și să le cereți ajutorul.

4. Efectuați evaluarea inițială: Dacă sunteți personal medical sau dacă aveți permisiunea echipajului de zbor, efectuați o evaluare inițială a pacientului pentru a determina starea sa. Verificați semne vitale precum pulsul, respirația și conștiența.

5. Ascultați echipajul de zbor: Urmați instrucțiunile și recomandările echipajului de zbor. Aceștia vor comunica cu piloții și cu echipajul de sol pentru a stabili următorii pași.

6. Folosiți kitul de prim ajutor: Avioanele au echipamente de prim ajutor la bord, iar echipajul de zbor poate să vă ofere acces la acestea. Utilizați-le în funcție de nevoi, dar asigurați-vă că sunteți familiarizat cu modul de utilizare a acestora.

7. Raportați situația: Comunicați cu echipajul de zbor pentru a raporta starea pacientului și orice asistență medicală acordată. Cu aceste informații, piloții pot decide dacă este necesară o aterizare de urgență sau altă acțiune.

9. Mențineți confidențialitatea: Respectați confidențialitatea pacientului și nu divulgați informații personale sau medicale în fața altor pasageri.

10. Colaborați cu echipajul: Colaborați strâns cu echipajul de zbor și respectați instrucțiunile acestora. Ei au antrenament și experiență în gestionarea situațiilor de urgență în timpul zborului.

11. Fiți pregătit pentru aterizare de urgență: Dacă starea pacientului se agravează și piloții decid că este necesară o aterizare de urgență, asigurați-vă că sunteți pregătit pentru aceasta și că vă veți asuma rolurile necesare în timpul aterizării.

În cazul unei urgențe medicale în avion, echipajul de zbor și personalul medical din cabină sunt cei mai bine pregătiți pentru a gestiona situația. Este important să le permiteți să conducă operațiunile și să le oferiți sprijinul necesar pentru a asigura siguranța și binele pacientului, recomandă Chat GPT.

Citește și: Ce să nu porți înainte de îmbarcare. Sfaturile unei însoțitoare de zbor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel