Un bărbat a băut 10 litri de apă pe zi timp de 2 ani.
Un bărbat a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier după ce a băut 10 litri de apă pe zi timp de doi ani, scrie Mirror.
Medicii au crezut inițial că Jonathan Plummer are diabet, dar întâlnirile cu medicul său de familie și cu un specialist pentru boli renale au dus la rezultate neconcludente ale testelor. Abia atunci când a făcut un test oftalmologic de rutină, bărbatul de 41 de ani a fost trimis la spital pentru o scanare RMN și a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier.
Poștașul a fost supus la 30 de reprize de radioterapie intensă după ce tumora a fost depistată pe glanda pituitară, ceea ce afectează retenția de apă. Deși a scăpat acum de cancer, Jonathan continuă să ia medicamente pe tot parcursul vieții.
Jonathan din Falmouth, Cornwall, a spus: "Am simțit o sete constantă pe care nu am putut să o potolesc. A fost o perioadă îngrozitoare care m-a făcut să pierd zile de lucru la un moment dat și am avut parte de o oboseală extremă. Am fost devastat. Tumoarea îmi creștea pe glanda hipofiză – ceea ce îmi provoca nevoia de a bea apă tot timpul. O operație nu era o opțiune, așa că am fost pus pe steroizi pentru a reduce presiunea tumorii din creierul meu".
Jonathan a urmat o terapie cu steroizi, ceea ce l-a ajutat să se facă bine. El a spus: "Am fost întotdeauna foarte activ și am jucat rugby și cricket săptămânal, lucru la care nu m-am putut întoarce niciodată. Am început alergarea și înotul ca exerciții fără contact și mi-am recăpătat controlul asupra greutății".
Acum face bărbatul face parașutism pentru a strânge bani pentru cercetarea tumorilor cerebrale. Până acum a strâns 380 de lire sterline pentru a-i ajuta pe cei aflați în situația lui.
"Îi suntem recunoscători lui Jonathan pentru că ne-a împărtășit povestea sa și este minunat să auzim cum și-a găsit optimismul după diagnosticul său de tumoră cerebrală. Povestea lui ne amintește că tumorile cerebrale sunt nediscriminatorii; pot afecta pe oricine la orice vârstă. Suntem hotărâți să schimbăm acest lucru, dar doar lucrând împreună vom putea îmbunătăți opțiunile de tratament pentru pacienți și, în cele din urmă, vom găsi un remediu", a spus Mel Tiley, manager de dezvoltare comunitară la o organizație de caritate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu