În cadrul unei competiții în care scopul este să nu faci nimic altceva decât să stai şi "să zaci" cât mai mult timp, un bărbat a ieșit câştigător după ce a petrecut 60 de ore întins pe jos.
Satul Brezna din Muntenegru a organizat,de curând, cea de-a 12-a ediție anuală a „Campionatului de stat întins”, o competiție neobișnuită în care scopul este de a petrece cât mai mult timp... întins. Pare destul de ușor, dar pe măsură ce trece timpul, oasele și mușchii încep să doară, membrele amorțesc și simți pur și simplu nevoia să te ridici și să faci câţiva paşi. Anul acesta, campionul a reușit să stea întins timp de aproximativ 60 de ore. „Nu a fost dificil. Credeți-mă, nici măcar nu m-am încălzit”, a declarat Zarko Pejanovic, cunoscut sub numele de „Knele”.
Pejanovic a concurat împotriva altor nouă persoane, întins pe jos într-un parc local. Tuturor li s-a permis să-și aducă telefoane și cărți, pentru a se ține ocupați în timp ce zăceau pe jos, dar, unul câte unul, au început să se ridice, până când au mai rămas doar două persoane – Zarko Pejanovic, din Zabjela, și Vuk Koljensic, din Danilovgrad, scrie Times Now. La un moment dat, cei doi concurenți au început să glumească pe seama împărțirii titlului de campion, dar Pejanovic era hotărât să aducă acasă titlul de al 12-lea campion la stat degeaba și, după aproximativ 60 de ore, a rămas ultimul încă întins pe jos.
60 de ore pare mult timp, dar trebuie să amintim că, în urmă cu câțiva ani, a fost implementată o nouă regulă, care le permite concurenților să meargă la toaletă la fiecare opt ore. Acest lucru, cu siguranță, face lucrurile mult mai ușoare și a fost unul dintre factorii cheie care au permis unei femei pe nume Dubravka Aksic să stabilească recordul mondial, petrecând patru zile și 21 de ore întinsă pe spate. Înainte de adoptarea regulii pauzei de mers la toaletă, recordul mondial pentru statul culcat continuu a fost de 52 de ore.
Campionatul de stat culcat a fost creat de un bărbat pe nume Radoje Blagojevic, pentru a ironiza stereotipul conform căruia muntenegrenii sunt leneși. Pentru că a câștigat ediția din acest an, Zarko Pejanovic a luat acasă suma de 350 de euro și un premiu constând într-un prânz pentru două persoane la un restaurant, un sejur de weekend într-un sat loc și o tură de rafting.
Astfel de competiții aparent absurde sunt populare în jurul lumii. De exemplu, mii de oameni se adună anual în Coreea de Sud, la campionatul de privit în gol, în Olanda, la statul în vârful unui stâlp ore întregi sau în Rusia, la campionatul de dat palme, concursul unde obrazul gros chiar contează. În lume mai sunt concursuri ca cel de cărat nevestele în spate, din Finlanda, concursul de alergat după o bucată de brânză, de mâncat picant, de pocnit degetele, de stat în cap, de sărit coarda până la epuizare sau de călcat haine în locuri neobişnuite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News