Un bărbat a golit o sticlă de Jagermeister în 2 minute. Zece minute mai târziu era mort (Video în articol)

Sursă foto: Pexels (Charlotte May)
Sursă foto: Pexels (Charlotte May)

Un bărbat a murit după ce a băut fără oprire o sticlă de alcool. 

Bărbatul, care a rămas anonim, a băut întreaga sticlă de alcool de 35% înainte de a se prăbuși. Totul s-a întâmplat în Africa de Sud. El a participat la o provocare în care se testa cine poate bea o sticlă cel mai repede după ce grupul s-a oprit la un magazin de băuturi alcoolice din satul Mashamba, Limpopo.

Bărbatul, despre care se crede că are vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani, concura pentru un premiu în bani de nici 10 lire, scrie The Mirror

A murit la spital

O anchetă a fost deschisă cu privire la moartea acestuia. Imaginile îl arată pe cel care și-a pierdut viața când bea fără să se oprească, în timp ce alții din jurul lui aplaudă în timpul competiției periculoase. Videoclipul, care a devenit viral, îl arată apoi terminând sticla și legănându-se, sprijinit de un prieten. La scurt timp au fost chemate serviciile de urgență și a fost transportat de urgență la spital, unde a decedat.

Poliția din Limpopo a confirmat că ancheta a fost deschisă în Waterval, lângă Louis Trichardt, în urma unui incident de ”aparent abuz de alcool” la magazinul local de băuturi alcoolice.

O cantitate mare de alcool ingerată în scurt timp poate duce la deces

Un purtător de cuvânt a adăugat: ”Câștigătorul care ar putea consuma întreaga sticlă de Jaegermeister într-un timp specificat, primea 200 (valută locală) în numerar. Unul dintre ei s-a prăbușit imediat după aceea și a fost dus la clinica locală unde a fost certificat decesul”.

Organizația de caritate Drink Aware a îndemnat cu privire la pericolele consumului excesiv de alcool avertizând că oamenii pot procesa doar aproximativ o unitate de alcool pe oră sau chiar mai puțin pentru unii oameni.

”Bând mult și repede, cantitatea de alcool din sânge poate opri corpul să funcționeze corect. Acest lucru vă expune un risc mai mare de accidente, intoxicații cu alcool și alte probleme de sănătate pe termen scurt și lung”, a spus un purtător de cuvânt.

Alcoolul la volan. În cât timp se elimină alcoolul din sânge

Alcoolul este o substanță psihoactivă foarte prezentă în societatea noastră, consumul acestuia fiind asociat cu multiple și grave patologii. Este o problemă despre care nu există suficientă conștientizare în raport cu daunele pe care le provoacă, atât la nivel de sănătate, cât și în familie, muncă, relații sociale etc. 

Alcoolul este un deprimant al sistemului nervos central care alterează atât aptitudinea, cât și atitudinea de a conduce și crește riscul de a fi implicat într-un accident de circulație.

În prima sa fază, produce un efect euforic, care duce la pierderea controlului, scade percepția riscului, modifică comportamentul și afectează funcția psihomotorie, toate acestea modificând capacitatea de a conduce un vehicul.

Nivelul alcoolemiei

Alcoolemia reprezintă volumul de alcool din sânge și se măsoară în grame de alcool pe litru de sânge (g/l) sau echivalentul acestuia în aerul expirat. 

Legislaţia are toleranţă zero pentru consumul de alcool la volan. Citește articolul integral AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel