Un bărbat a murit din cauza unui medic care i-a îndepărtat organul greșit, susține familia acestuia

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află în articol mai multe despre acuzațiile aduse unui medic care ar fi îndepărtat organul greșit unui bărbat.

Familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani din Alabama, SUA, care a murit luna trecută, susține că decesul acestuia a fost rezultatul faptului că un medic a îndepărtat organul greșit în timpul unei proceduri chirurgicale în Florida.

William Bryan, în vârstă de 70 de ani, și soția sa Beverly își vizitau proprietatea închiriată în comitatul Okaloosa în această vară, când Bryan a început brusc să simtă dureri în partea stângă a abdomenului, potrivit firmei de avocatură care o reprezintă pe soția sa, Beverly. Bryan a mers apoi la spital și a fost internat pentru investigații suplimentare în urma preocupării pentru o anomalie a splinei.

Familia spune că Bryan și soția sa au fost inițial reticenți în a continua cu operația în Florida, dar că au fost convinși de medicii de la spitalul Ascension Sacred Heart Emerald Coast din comitatul Walton. Ei susțin că li s-a spus că Bryan ar putea suferi complicații grave dacă ar părăsi spitalul.

Pe 21 august 2024, familia afirmă că chirurgul Thomas Shaknovsky a procedat la o splenectomie laparoscopică asistată manual.

În timpul operației, avocatul familiei susține că medicul a îndepărtat ficatul lui Bryan și, în acest fel, „a secționat vasculatura majoră care alimenta ficatul, provocând o pierdere de sânge imediată și catastrofală, care a dus la deces”.

”Organul prelevat era de fapt ficatul lui Bryan și nu splina”

Chirurgul, susține familia, „a continuat să eticheteze specimenul de ficat prelevat drept 'splină' și abia după deces a fost identificat faptul că organul prelevat era de fapt ficatul lui Bryan și nu splina”.

Medicul i-ar fi spus soției lui Bryan, Beverly, după procedură, că „splina” era atât de bolnavă încât era de patru ori mai mare decât de obicei și migrase în cealaltă parte a corpului lui Bryan.

„Anatomia umană tipică dictează că ficatul există în mod natural pe partea opusă a cavității abdominale și este de câteva ori mai mare decât splina”, se arată în declarația avocatului care reprezintă familia Bryan.

„Familia a fost informată că splina lui Bryan, rădăcina profilului său inițial de simptome la prezentarea la spital, era încă în corpul său și apărea cu un chist mic pe suprafața sa”, mai precizează avocatul.

Avocatul susține că medicul a mai avut o „operație greșită în 2023, când a îndepărtat din greșeală o parte din pancreasul unui pacient, în loc să efectueze rezecția prevăzută a glandei suprarenale”.

Acel caz, a declarat avocatul, a fost soluționat în mod confidențial, iar medicul a rămas chirurg.

Beverly a angajat un avocat după ce soțul ei a murit, pentru a obține „dreptate pentru soțul ei”, a spus firma de avocatură într-o declarație.

„Ea nu vrea ca acest medic să continue să trateze pacienți”, a declarat avocatul ei, care a adăugat că Beverly a solicitat atât proceduri penale, cât și civile cu privire la moartea soțului ei.

Poziția spitalului

Într-o declarație, Beverly a spus: „Soțul meu a murit în timp ce era neajutorat pe masa din sala de operație de către Dr. Shaknovsky. Nu vreau ca altcineva să moară din cauza incompetenței sale la un spital care ar fi trebuit să știe sau știa că a făcut anterior greșeli chirurgicale drastice, care schimbă viața”.

Începând de miercuri, publicația Miami Herald a raportat că Shaknovsky nu a fost acuzat penal și nu are cazuri disciplinare sau plângeri publice în dosarul său. El nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii din partea publicației Miami Herald.

Spitalul Ascension Sacred Heart Emerald Coast a declarat pentru sursa citată anterior că „ia acuzațiile de acest gen foarte în serios, iar echipa de conducere efectuează o investigație amănunțită asupra evenimentului”.

Ei au continuat: „Gândurile și rugăciunile noastre rămân alături de familie” și că spitalul ”nu comentează cazuri specifice ale pacienților sau litigii active”.

Bryan și Beverly au fost căsătoriți timp de 33 de ani și au trei copii și opt nepoți, potrivit necrologului său din august. El a fost cazangiu și, de asemenea, veteran al marinei care a servit în Vietnam, conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel