Un bărbat a murit după ce a fost electrocutat cu un pistol de către poliție, în Franța

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Un tragic incident a avut loc în suburbia nordică a Parisului, soldat cu moartea unui bărbat în vârstă de 30 de ani, care a fost internat în spital vineri dimineață și a decedat în aceeași zi, potrivit informațiilor furnizate de parchetul din Bobigny către AFP.

Conform rapoartelor inițiale ale anchetei, șase polițiști au folosit pistolul cu electroșocuri în timpul intervenției pentru arestarea bărbatului. Acesta a fost arestat într-o băcănie din Montfermeil, după ce poliția a primit un apel privind amenințări și agresiuni. Bărbatul, testat ulterior pozitiv la alcool, era descris ca fiind agitat și agresiv în momentul intervenției.

În urma acțiunilor poliției, bărbatul a fost găsit într-o comă profundă și transportat la spitalul din Paris, unde a decedat. O autopsie va fi efectuată pentru a clarifica circumstanțele exacte ale morții sale.

Conform relatării autorităților, intervenția inițială a poliției a avut loc ca răspuns la un apel al băcanului care a semnalat agresiuni și amenințări din partea bărbatului, care ulterior a reacționat violent la sosirea poliției.

În momentul intervenției, s-a folosit pistolul cu impulsuri electrice (EPG) de către șase dintre cei 18 polițiști implicați, trăgându-se aproximativ 12 astfel de focuri fără un efect imediat asupra bărbatului. Acesta a suferit două stopuri cardio-respiratorii înainte de a fi transportat la spital.

Autoritățile au demarat o anchetă în legătură cu acțiunile polițiștilor, care au fost încredințate IGPN (inspectoratul național de poliție). De asemenea, o a doua anchetă care îl vizează pe bărbat pentru violență și amenințări împotriva polițiștilor a fost deschisă de Sûreté territoriale de la Seine-Saint-Denis.

Această tragedie reprezintă un punct critic în utilizarea armelor neletale de către forțele de ordine, generând critici din partea organizațiilor pentru drepturile omului, cum ar fi Amnesty International, care au subliniat cazuri anterioare de decese legate de utilizarea acestor arme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel