Un bărbat, atacat de urs în curtea unui imobil din staţiunea Colibiţa

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un bărbat a fost atacat de urs în curtea unui imobil din staţiunea Colibiţa.

Un bărbat a fost atacat de urs, în noaptea de miercuri spre joi, în curtea unui imobil din staţiunea Colibiţa, situată la poalele Munţilor Călimani, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

În urma acestui atac a fost emis un mesaj prin sistemul RO-ALERT, oamenii fiind sfătuită să îşi ia măsuri de autoprotecţie.

Bărbatul a fost trasportat la spital



Bărbatul, care era conştient şi cooperant, a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) şi transportat la spital.

Managerul SAJ Bistriţa-Năsăud, Annabella Muzsi, a precizat, pentru Agerpres, că pacientul este un bărbat de 54 de ani din Colibiţa, care a suferit mai multe plăgi şi contuzii la mâini, cap şi abdomen, dar fără risc vital.

Potrivit acesteia, ursul ar fi pătruns în gospodăria bărbatului şi a luat un porc din grajd, dar a fost văzut de fiul victimei, care şi-a alertat tatăl. Acesta din urmă ar fi ieşit în curte şi ar fi încercat să îndepărteze ursul, moment în care s-a produs atacul.

În urmă cu doar câteva zile un bărbat a fost atacat de urs în județul Harghita

Reamintim că vinerea trecută, un bărbat în vârstă de 51 de ani a ajuns la spital după ce, vineri, a fost atacat de un urs în apropierea localității Cetățuia.

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Harghita, Peter Szilard, a spus atunci că bărbatul prezinta numeroase plăgi mușcate și escoriații la nivelul feței, brațelor și picioarelor, dar starea sa era stabilă.

”Colegii noștri au fost anunțați în această dimineață despre un atac de urs în localitatea Cetățuia. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, care prezintă plăgi mușcate și escoriații pe partea dreaptă a feței, precum și ruptură de mandibulă. De asemenea, prezintă plăgi și escoriații la membrele superioare și inferioare. Acesta a fost transportat la Spitalul din Miercurea Ciuc de un echipaj medical, iar starea pacientului este stabilă”, a precizat Peter Szilard.

În ultimii cinci ani, peste 6.000 de apeluri de urgență au fost efectuate, în care s-au sesizat atacuri ale urșilor asupra oamenilor. Reamintim că în urmp cu o lună, o fată de 19 ani a fost atacată de un urs în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici din Bucegi. Tânăra a fost găsită decedată. Animalul sălbatic a fost ucis după ce i-a atacat și pe salvamontiști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel