Un bărbat care a furat 100.000 de euro dintr-o locuință i-a oferit 12.000 de euro polițistului care l-a prins

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

Procurorii DNA Alba Iulia au anunțat ce s-a întâmplat cu bărbatul despre care se suspectează că a dat un jaf de 100.000 de euro. 

DNA anunță arestarea pentru 30 de zile a unui bărbat care furase 100.000 de euro dintr-o locuință. Când a fost depistat de un agent de poliție, încercând să scape, bărbatul i-ar fi oferit acestuia, conform acuzațiilor, suma de 12.000 de euro pentru a scăpa de poliție și, implicit, de reținere și arest. 

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 mai 2021, a unui inculpat, persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.” anunță oficial DNA. 

Iată acuzațiile procurorilor: 

100.000 de euro, furați dintr-o locuință 

”La data de 09 mai 2021, inculpatul față de care se desfășurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuință de pe raza municipiului Arad) a fost depistat și oprit în trafic de către un agent de poliție în cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva.

Inculpatul i-a oferit 12.000 de euro agentului de poliție

În acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de poliție suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece și pentru a nu efectua nici o verificare cu privire la depistarea acestuia.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Bărbatul, arestat preventiv

La data de 09 mai 2021, judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, formulată de procurorii anticorupție.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

*intertitlurile aparțin redacției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel