Un bărbat cu arsuri și un copil cu diferite afecțiuni, transportați cu un avion militar la spitale din Belgia

Foto: Facebook MApN
Foto: Facebook MApN

Doi pacienți români vor ajunge cu un avion militar în Belgia. 

Astăzi are loc o misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române, pentru transportul a doi pacienți români la spitale de specialitate din Belgia, conform unui comunicat de presă. 

Mai exact, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează luni, 16 august, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Cluj-Napoca - Craiova - Bruxelles - Otopeni, pentru transportarea a doi pacienţi.

Unul dintre aceştia are arsuri şi va fi tratat la Spitalul "Regina Astrid", iar celălalt, un copil cu afecţiuni medicale, va fi tratat la Spitalul "Sfântul Luc", ambele din Bruxelles, Belgia.

Pacient preluat la întoarcerea în țară



La întoarcerea în ţară, aeronava va transporta un pacient român care a fost internat la Centrul Medical Universitar din Mons.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală va fi formată din specialişti ai UPU-SMURD Bucureşti şi ai Ministerului Apărării Naţionale.

CITEȘTE ȘI: Haos și panică în Afganistan. Imagini incredibile de pe aeroportul din Kabul

Aeroportul din Kabul, controlat de militarii americani, a fost luat cu asalt de cei care vor să părăsească Afghanistanul. 

Mii de afgani și cetățeni străini au aglomerat aeroportul din Kabul, încercând să părăsească țara care a fost recucerită de talibani. Accesul în aeroportul Hamid Karzai, la doar 5 kilometri de centrul Capitalei, s-a putut face doar prin puncte de acces controlate de talibani. 

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania și Canada încearcă să își retragă cetățenii de pe teritoriul Afghanistanului. În partea de sud a aeroportului, dedicată civililor, au fost auzite sâmbătă și duminică focuri de armă, militarii încercând să țină sub control mulțimile adunate în zonă. 

VEZI MAI MULTE AICI!                                                                                                                  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel