Un bărbat depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 s-a deghizat în soția sa pentru a putea zbura cu avionul. În cele din urmă, a fost prins și arestat.
Un bărbat din Indonezia, identificat cu inițialele 'D.W.', a fost arestat după ce s-a deghizat în soția sa. Purtând îmbrăcăminte tradițională musulmană, bărbatul s-a îmbarcat într-o călătorie de la Jakarta la Ternate, scrie CNN.
Bărbatul a recurs la acest gest pentru că fusese depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, iar soția lui a avut rezultat negativ.
Pentru a urca în avion, de pe aeroportul Halim Perdana Kusuma din Jakarta, bărbatul s-a folosit de actele de identitate ale soției și de rezultatul negativ al testului PCR .
Identitatea reală a bărbatului a fost descoperită însă în timpul zborului. O însoțitoare de bord a anunțat autoritățile că 'D.W.' a mers la toaletă îmbrăcat în haine femeiești și a ieșit purtând haine bărbătești.
Autoritățile l-au reținut la debarcarea din avion, pe aeroportul din Ternate. Testat pentru Covid-19, rezultatul a ieșit pozitiv.
O echipă dotată cu echipamente de protecție l-a preluat pe bărbat cu ambulanța și l-a plasat în izolare la casa sa din Ternate. Acolo, bărbatul va sta sub supraveghere.
'D.W.' ar putea fi dat în judecată, după cum au declarat polițiștii.
Două tinere 'de circa 20 de ani îmbrăcate în bunicuţe' au încercat să se vaccineze cu a doua doză anti-COVID-19, însă vârsta le-a fost repede descoperită după verificarea cărţilor de identitate la un centru de vaccinare din Florida (SUA), relatează EFE.
Cele două femei purtau căciuli, mănuşi şi ochelari cu rame groase când s-au prezentat la un post de vaccinare de la Centrul de Convenţii din Comitatul Orange, din centrul Floridei, stat american unde se acorda, la acel moment, prioritate celor cu vârste de peste 65 de ani.
Cazul a fost raportat Biroului şerifului comitatului Orange, care a verificat că cele două femei aveau sub 65 de ani. Totuşi, ele aveau un card valid de vaccinare pentru prima doză, a declarat la o conferinţă de presă Raul Pino, responsabil sanitar al comitatului Orange.
'Nu ştiu cum au reuşit să se vaccineze prima oară, dar erau îmbrăcate ca persoane în vârstă cu căciuli, mănuşi şi ochelari, au probabil în jur de 20 de ani', a spus el. Responsabilul a subliniat că numărul persoanelor care încearcă să-şi falsifice identitatea este probabil mai mare decât se crede, transmitea Agerpres în luna februarie a acestui an. (Vezi știrea AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci