Un bărbat de 45 de ani din Suceava, reţinut după ce a braconat o căprioară

Un bărbat a fost reţinut pentru braconaj cinegetic, după a fost depistat cu căprioară tranşată, a informat, luni, IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, la data de 30 aprilie, în jurul orei 14:30, poliţiştii din cadrul SPR 5 Dărmăneşti au obţinut o informaţie cu privire la faptul că pe raza comunei Dărmăneşti are loc un act de braconaj cinegetic.

Poliţiştii au identificat un bărbat în vârstă de 45 de ani şi o femeie, ambii din comuna Dărmăneşti, care aveau asupra lor o pungă din plastic, iar în interiorul acesteia se aflau mai multe bucăţi de carne şi un cuţit tip briceag.

În cadrul verificărilor efectuate, bărbatul a relatat că la data de 29 aprilie s-a deplasat în pădurea din zona comunei Todireşti, unde a montat un laţ din sârmă cu intenţia de a bracona.

La data de 30 aprilie, în jurul orelor 14:00, acesta a mers să verifice capcana şi a constatat că în acel laţ a fost prinsă o căprioară care a decedat, iar leşul căprioarei a fost tranşat de către acesta cu cuţitul tip briceag, fiind ajutat de către femeia care îl însoţea.

La faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase (SAESP) Suceava, fiind continuate activităţile de urmărire penală.

În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de braconaj, respectiv 'tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv', 'practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari şi 'vânarea în afara perioadelor legale de vânătoare la specia respectivă'.

Exemplarul de căprior identificat şi ridicat, precum şi carnea de vânat identificată asupra bărbatului au fost depuse la sediul DSVASA Suceava, în vederea efectuării examinării anatomopatologice.

Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei au fost ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care şi capcana tip laţ folosită la comiterea infracţiunii, precum şi probe biologice ce urmează a fi supuse unor examinări în condiţii de laborator. În urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul SAESP Suceava au dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspectul în vârstă de 45 de ani, fiind dispusă reţinerea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, bărbatul fiind introdus în Arestul IPJ Suceava, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel