Un bărbat din Galați a plâns de fericire când și-a găsit câinele în viață, deși casa i-a fost distrusă de inundații

Un bărbat dintr-o comună devastată de inundații a izbucnit în plâns: a fost foarte fericit că Rex, câinele său a supraviețuit. 

Au fost imagini dureroase de la inundațiile care au lovit Moldova: bătrâni care au așteptat să fie salvați, fiind blocați în case, agoniseala de o viață pierdută în câteva secunde de oamenii aflați în localitățile lovite de inundații. 

În toate aceste imagini ale dezastrului au apărut și altele la fel de emoționante. Un bărbat din localitatea Cudalbi, din județul Galați, a fost extrem de fericit să-și găsească cel mai bun prieten în viață. Este vorba despre Rex, un cățel pe care-l avea de doar jumătate de an. Bărbatul a izbucnit în lacrimi de fericire: 

"Îl cheamă Rex. Îl am de jumătate de an. Rex, ai scăpat cu viață. A fost apa până la geamuri sus," a povestit bărbatul în lacrimi reporterilor. 

În Cudalbi, situația a fost deosebit de gravă, cu ape de până la 1,5 metri, punând în pericol casele și locuitorii din zonă.

Viitura a luat totul mai multor familii din această localitate aflată în județul Galați. Oamenii nu mai au nimic. Mulți dintre oameni s-au refugiat pe acoperiș, disperați să-și salveze viețile. Nu au mai apucat să-și salveze nici banii sau actele. Urgia a lovit în jurul orei 2:00 dimineața, iar viitura a măturat totul până în jurul orei 5:00 dimineața. 

Localitățile afectate de viituri și inundații includ Pechea, Costache Negri, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Tudor Vladimirescu, Corni, Băneasa, Suceveni, Vârlezi, Cudalbi, Berești Meria și Mândrești.

Drumurile afectate de inundații în Galați

Mai multe drumuri naționale și județene au fost afectate de inundațiile din județul Galați, fiind blocate din cauza apelor care au acoperit carosabilul:

DN 25 între Vameș și Tudor VladimirescuDJ 251 între Cuza Vodă și Costache NegriDJ 251A între Drăgușeni și CorodDJ 242B între Suceveni și DrăgușeniDN 24D între Vârlezi și CrăieștiDJ 251 în zona Cudalbi, unde apa a ajuns la aproximativ 1,5 metri înălțimeDJ 253 între Băleni și UmbrăreștiDJ 242 între Umbrărești și Târgu BujorDJ 242B între Băneasa și MoscuDJ 251A între Nicopole și BrătuleștiDJ 251 între Suceveni și RogojeniDJ 251 între Valea Mărului și MăcișeniDJ 251 între Corod și Valea Mărului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, populaţia care suferă din cauza fenomenelor meteorologice va primi apă şi alimente (conserve de carne, legume, pateu, gem, zahăr şi caşcaval) pentru o perioadă de şapte zile, 50 de locuinţe modulare, 12 grupuri sanitare, paturi şi lenjerii de pat, saci de dormit şi tot ce este necesar pentru cazarea temporară.

De asemenea, 10 bărci de salvare ale Armatei vor ajunge în scurt timp în comuna Pechea din judeţul Galaţi, precizează sursa citată.

"Am făcut o celulă de criză rapidă la Consiliul Judeţean Galaţi cu miniştrii Apărării, Internelor, Mediului. Prioritatea este salvarea de vieţi omeneşti. Avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid, inclusiv cu elicoptere pentru situaţii de urgenţă. Vom ajuta oamenii afectaţi de inundaţii cu tot ce este necesar", a afirmat Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel