Un bărbat din Iași, arestat după ce a fost prins în flagrant când ridica un colet cu droguri de mare risc

FOTO: DIICOT
FOTO: DIICOT

Bărbatul ridica un colet în care se aflau aproape două kg de cocaină, dar și 50 de comprimate de ecstasy. Coletul era expediat din Spania.

Citește și: Ce îi lipsește României în tratarea dependenței de droguri. Dr. Radu Țincu: Greșeala pe care o fac foarte mulți părinți / video

Un ieșean în vârstă de 33 de ani a fost arestat preventiv după ce procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) l-au prins în flagrant în timp ce ridica un colet cu aproximativ două kilograme de cocaină și 50 de comprimate ecstasy, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri, screi Agerpres.

Potrivit sursei citate, în urma unor percheziții, la locuința tânărului au fost descoperite, de asemenea, 1,5 kilograme de cannabis.

”Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că, în cursul lunii septembrie, inculpatul a procurat din Spania, în scopul comercializării, 50 de comprimate ecstasy și aproximativ 2 grame cocaină, fiind prins în flagrant, în comuna Valea Lupului din județul Iași, în timp ce transporta pachetul introdus în țară prin intermediul unei firme de coletărie în care se aflau ascunse cantitățile de droguri de mare risc menționate. În urma percheziției domiciliare efectuate la locuința acestuia au fost identificate și ridicate cantitatea de circa 1,5 kilograme canabis (drog de risc), obiecte purtând urme de substanță, un cântar electronic, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă”, precizează procurorii DIICOT.

Bărbatul, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de mare risc, fără drept și trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată, a fost reținut în cursul zilei de marți, iar miercuri a fost arestat preventiv în baza unui mandat emis de Tribunalul Iași.

Peste 40 kg de cocaină au fost găsite în livrările de banane către supermarketurile franceze

Zeci de kilograme de cocaină au fost găsite în livrări de banane către patru magazine ale unui lanț de supermarketuri francez, iar poliția nu este sigură cine erau destinatarii acestor droguri.

Angajații magazinelor Grand Frais din regiunea Bourgogne-Franche-Comté, în estul Franței, au fost uluiți să descopere între 40 kg și 50 kg de droguri ascunse sub paleții de banane și au dorit să îi asigure pe clienți că drogurile nu au intrat în contact cu fructele.

Acum, detectivii încearcă să rezolve misterul legat de modul în care drogurile, despre care se crede că provin din Columbia, au ajuns în paleți și - mai important - pentru cine erau destinate.

Olivier Caracotch, procurorul public din Dijon, în Burgundia, a declarat că 10 kg de cocaină au fost găsite în livrarea de fructe către magazinul Grand Frais din Beaune. Între 10 kg și 12 kg au fost găsite în livrări similare către alte trei magazine. Vezi articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel