Un bărbat din Marea Britanie, găsit mort în parcarea unui supermarket. A sunat la ambulanţă şi a zis că are un infarct, dar paramedicii au ajuns după 5 ore. Spitalul era la 15 minute

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Un bărbat din Marea Britanie a apelat numărul de urgenţă 999 şi a spus că are un infarct, dar ambulanţa a ajuns la el după 5 ore, deşi spitalul este la 15 minute distanţă. Între timp, bărbatul murise. 

Martin Coleman, în vârstă de 54 de ani, ar fi început să aibă dureri în piept şi palpitaţii în timp ce se afla în drum spre casă, aşa că a oprit maşina în parcarea unui supermarket pentru a suna la ambulanţă. Bărbatului i s-a spus să aştepte într-o poziţie confortabilă, aşa că a trecut pe bancheta din spate a dubiţei sale şi s-a întins acolo. La cinci ore distanţă, paramedicii l-au găsit decedat. 

La doar 15 minute distanţă de parcarea supermarketului din Taverham, Norfolk, se afla cel mai mare spital din zonă. Situaţia scoate încă o dată la iveală problemele majore ale sistemului naţional de sănătate al Marii Britanii, mai ales legată de lipsa personalui de urgenţă. 

"Tata a fost un bărbat puternic, care ar fi sunat la ambulanţă doar dacă avea nevoie cu adevărat. L-am iubit mai mult decât viaţa însăşi, i-am admirat mereu dorinţa de a-i ajuta pe toţi. A fost mai mult decât un tată şi un bunic. Nu va fi o statistică, e o fiinţă umană căreia îi este simţită lipsă şi care a fost iubit mai mult decât orice", a declarat fiica sa pentru Daily Mail

Cazul datează din 30 iunie 2022, când bărbatul a sunat la 999 şi i-a spus operatorului "Cred că am un atac de cord". 

Serviciile de ambulanţă erau în alertă neagră la acel moment, din cauza lipsei de personal, astfel că nu era nicio maşină disponibilă pentru a veni în ajutorul bărbatului. Acestuia i s-a transmis să îşi ţină telefonul neocupat, aşa că nu a sunat niciun membru al familiei şi niciun prieten care l-ar fi putut duce la spitalul aflat la doar 15 minute distanţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel