Un bărbat, răpit de pe o stradă din Timișoara de trei indivizi - Foto în articol

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Un bărbat a fost răpit de pe o stradă din Timișoara.

UPDATE:

Trei bărbaţi acuzaţi că au lipsit de libertate în mod ilegal o persoană cu handicap locomotor pe care au luat-o cu forţa pentru a o pune să cerşească au fost reţinuţi de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale (BIC) din cadrul Poliţiei municipiului Timişoara, transmite Agerpres. Potrivit datelor comunicate, joi, de Poliţia Timiş, cei trei au fost depistaţi în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

Conform sursei citate, poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi, marţi după-amiaza, că în parcarea unei societăţi comerciale de pe Calea Torontalului a oprit un autovehicul în care se aflau trei persoane, iar din acesta a coborât un bărbat care s-a apropiat de un alt bărbat de 40 de ani, cunoscut cu handicap locomotor şi cu alte probleme de sănătate, şi l-a introdus în autovehicul cu forţa, pornind într-o direcţie necunoscută.

Având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii BIC, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au dispus începerea urmăririi penale pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

În urma investigaţiilor specifice, poliţiştii au reuşit identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei, respectiv trei bărbaţi de 24 de ani, 33 de ani şi 44 de ani din Cluj.

Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că bărbatul de 40 de ani a fost preluat cu forţa de către cei trei bărbaţi din parcarea societăţii comerciale şi condus în municipiul Cluj-Napoca cu scopul de a fi exploatat prin practicarea cerşetoriei, sumele de bani obţinute de victimă din mila publicului urmând să intre în posesia celor trei, lucru care s-a mai întâmplat şi în trecut pe parcursul mai multor ani, când persoana vătămată a fost supusă în mod repetat violenţelor fizice în zilele în care nu obţinea din cerşit suma de bani dorită de ei, spun anchetatorii.

Având în vedere aceste aspecte, poliţiştii urmează să extindă urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunii de exploatarea cerşetoriei de pe urma unei persoane cu dizabilităţi fizice prin exercitarea constrângerii fizice.

Cei trei inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi pentru dispunerea unei măsuri preventive. 

Știrea inițială:

Un bărbat a fost răpit de pe stradă din Timișoara de trei indivizi, transmite Antena 3 CNN. Cei trei agresori au fost reținuți în aceste momente. În presă au apărut deja imagini cu momentul răpirii, pe care se vede cum aceștia îl bagă pe bărbat într-o mașină și îl duc într-un loc necunoscut.

"Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum bărbatul cu probleme locomotorii este luat pur și simplu pe sus de către acești indivizi, introdus în mașină și apoi dus către un loc necunoscut. Este vorba despre imagini care au surprins întreg episodul care a ajuns pe masa polițiștilor din Timișoara, cei care au reușit identificarea persoanelor bănuite de comiterea acestei fapte, respectiv vorbim despre bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani din Cluj.

Iată, surprind aceste imagini felul în care este răpit acest bărbat, și nu ar fi prima oară pentru că, susțin polițiștii, acesta ar mai fi fost exploatat prin practicarea cerșetoriei de către aceiași indivizi și în trecut, pe parcursul mai multor ani de zile, când persoana vătămată a fost supusă în mod repetate violențelor fizice, în zilele în care nu obținea suficienți bani din cerșit. Toți acești bani ajungeau pe mâna acestor indivizi care au fost reținuți acum pentru 24 de ore, urmând ca judecătorii să decidă dacă îi arestează preventiv, având în vedere iată că aceștia au fost depistați, percheziționați de către polițiști, urmând ca anchetatorii să decidă ce fac pe mai departe cu ei" a relatat, Giorgiana Murgilă, senior editor Antena 3 CNN.

Foto: Captură video Antena 3 CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel