Acest tânăr are curaj, nu glumă!
În imagini se observă cum bărbatul a atras aligatorul până aproape de barca în care se afla, i-a prins repede maxilarul și s-a folosit de dinții reptilei pentru a deschide o cutie de bere. După această manevră periculoasă, teribilistul a dat cutia prietenului său care a băut-o imediat, sub aplauzele grupului de prieteni, scrie New York Post.
Actul de bravură al bărbatului a generat numeroase reacții pe rețelele de socializare, internauții exprimându-și atât uimirea cât și îngrijorarea față de riscurile unui astfel de act... nebunesc. În ciuda criticilor legate de pericolele la care s-a expus, gestul a fost catalogat de unii drept o dovadă de curaj extrem.
„Omul ăla are tupeu, nu curaj! Cine ar fi crezut că poți deschide o bere cu dinții unui aligator?”/ „Zici că-i scenă dintr-un film de acțiune! Băiatul ăsta știe cum să trăiască viața la maxim.”/ „Exemplul perfect de comportament iresponsabil. Putea să fie ucis. E o prostie să te joci cu animalele sălbatice așa.”/ Gestul său pune în pericol atât viața sa cât și pe cea a aligatorului. Nu-i nimic de lăudat aici, doar un act nesăbuit.”/ „Sper să nu vadă și alții acest clip și să încerce să facă la fel. E periculos și iresponsabil.”, sunt doar câteva dintre comentariile pe care le-au lăsat oamenii în mediul online.
Colții aligatorului pot ajunge la o lungime de până la 7,5 centimetri (aproximativ 3 inci), fiind extrem de puternici și capabili să exercite o forță extraordinară încă de la prima mușcătură, suficient cât să zdrobească oase și carapace. Reptilele se folosesc de colți, în principal, pentru a prinde și a ține prada pe loc, iar mușcătura lor este una dintre cele mai puternice din regnul animal, le fel de agresivă ca și cea a unui urs.
Aligatorii trăiesc în principal în regiunile sud-estice ale Statelor Unite și în China. În SUA, ei sunt predominant găsiți în statele Florida și Louisiana, dar și în Georgia, Alabama, Mississippi, Carolina de Sud și de Nord, Texas, Arkansas și Oklahoma. Habitatul lor natural include mlaștini, lacuri, râuri și alte zone umede de apă dulce. În China, aligatorul chinez (Alligator sinensis) este mult mai rar și trăiește în râuri și lacuri din estul Chinei, în principal în bazinul râului Yangtze.
Aceste animele sunt cunoscute pentru comportamentul lor posesiv față de pradă. Aligatorii sunt prădători oportuniști și teritoriali, care își protejează hrana cu vigilență. După ce capturează o pradă, aligatorii tind să o ducă într-un loc sigur pentru a o consuma, asigurându-se că alți prădători sau concurenți nu le-o fură. Posesivitatea lor excesivă este, practic, o adaptare evolutivă care le maximizează șansele de supraviețuire, asigurându-le astfel accesul la resursele necesare pentru a se hrăni și a rămâne în viață chiar și în cele mai vitrege condiții.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu