Un berar francez a folosit alge pentru a produce o bere albastră

Un berar francez a început să folosească alge marine care deţin un pigment natural pentru a transforma berea sa artizanală într-un sortiment de culoare albastră.

Brandul care produce acea bere, 'Line', reprezintă un joint-venture între o firmă ce doreşte să popularizeze folosirea algelor ca supliment dietetic şi o fabrică de bere artizanală din apropiere, care dorea să găsească o modalitate pentru ca băuturile sale să devină diferite în raport cu alte produse care există pe piaţă, informează Reuters, citat de Agerpres.

Noul sortiment de bere albastră se vinde bine, afirmă Sebastien Verbeke, un angajat de la Hoppy Urban Brew, producătorul acestei băuturi.

De la ce provine culoarea albastră

Culoarea sa albastră provine de la spirulină, o algă cultivată în bazine speciale de compania Etika Spirulina în nordul Franţei. Componenta spirulinei ce produce nuanţa albastră, denumită ficocianină, este adăugată apoi în bere în timpul procesului de fabricaţie.

Testând o sticlă proaspăt fabricată cu acest sortiment de bere, o angajată a fabricii, Mathilde Vanmansart, spune că băutura are gust de hamei, este uşoară şi cu arome fructate, iar singura dovadă a prezenţei algelor este culoarea sa albastră. Xavier Delannoy, a cărui fermă furnizează spirulina, a spus că după testarea mai multor mostre, fabrica de bere a găsit varietatea care îi atrage cel mai mult pe clienţi.

El a dezvăluit că 1.500 de sticle de bere albastră au fost vândute anul trecut între lunile octombrie şi decembrie, iar berăria se pregăteşte să îşi mărească producţia pentru a face faţă cererii. 

VEZI ȘI: Ce este jackfruit, fructul cu gust de carne, unde se găsește în România și cum se mănâncă

Cum ar fi dacă ar exista un fruct care să aibă gustul cărnii? Ei bine, chiar există! Jackfruit e foarte popular în zonele tropicale, însă acum a ajuns și în România. Acesta e foarte valoros din punct de vedere nutrițional și poate fi consumat atât crud, cât și copt.

Dacă până acum probabil acest fruct era doar în imaginația noastră, acum trebuie să știm cu toții că există. E vorba despre Jackfruit, un fruct care are gust exact ca al cărnii, iar în afara acestui lucru e și foarte bogat în fibre, vitamine și minerale, conform spynews.

Jackfruit este un fruct exotic cultivat în regiunile tropicale ale lumii, el provenind din India de Sud. Acesta face parte din familia plantelor Moraceae, acolo unde sunt incluse smochinele și dudele. Deși e cultivat de regulă doar în aceste zone, acum cultivarea de jackfruit a ajuns și în cealaltă parte a lumii, inclusiv în SUA.

Deoarece are un gust exact ca al cărnii, Jackfruit e apreciat și de vegetarieni, iar fructul se poate consuma atât crud, cât și copt și poate oricând să înlocuiască carnea de zi cu zi.

El are o coajă exterioară țepoasă și e de culoare galben sau verde. Interiorul e galben, iar pulpa conține foarte multe semințe mici de culoare maronie.

Aspectul acestuia e unul unic, iar dimensiunea neobișnuită, asta deoarece poate să cântărească chiar și până la 35 de kilograme, el crescând în copaci, iar un copac poate să ajungă la înățimea unui stejar.

Cum se consumă jackfruit

Jackfruitul verde are un gust discret și o textură asemănătaoare ca cea a cărnii, astfel că din acest motiv mai poate fi numit și ”carne vegetală”. Totuși, jackfruit când este copt e dulce și e folosit cel mai adesea pentru deserturi.

El poate fi consumat atât crud, cât și gătit. Pentru a-l prepera trebuie să-l tăiați în jumătate și să scoateți păstăile și semințele galbene de fruct de pe pielea de miez, iar acest lucru se face fie cu mâinile, fie cu un cuțit.

Partea albă fibroasă e foarte lipicioasă, iar pentru acest lucru ar fi util să purtați mănuși în timpul manipulării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel