Un braconier de tigri bengalezi căutat timp de 20 de ani a fost capturat. Avea la activ 70 de feline ucise

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Poliția din Bangladesh a capturat un braconier căutat de două decenii.

Conform The Guardian, oamenii legii din Bangladesh au reușit să-l prindă pe celebrul braconier care ar fi ucis până la 70 de tigri bengalezi pe cale de dispariție. Șeful local al poliției, Saidur Rahman, a spus că Habib Talukder, supranumit și „Habib Tigrul”, trăia în apropiere de o pădure. De fiecare dată când aveau loc percheziții, bărbatul părăsea zona. „Mergând pe un pont, am reușit în sfârșit să-l trimitem la închisoare”, a transmis omul legii.

Terenul de acțiune al lui Talukder era larga zonă împădurită Sundarbans care se întinde atât în India, cât și în Bangladesh, fiind concomitent căminul celor mai mari populații de tigri bengalezi din lume. Blănurile, oasele și carnea lor erau cumpărate de comercianți pe piața neagră și erau vândute ulterior în China sau alte locații.

Bărbatul începuse prin colectarea de miere, apoi a ajuns să ucidă 70 de tigri bengalezi

Inițial, bărbatul de 50 de ani colecta mierea albinelor sălbatice din pădure și a devenit ulterior cunoscut pentru vânarea felinelor mari și evadarea de autorități. „Îl și respectăm, dar ne este și teamă de el”, a spus un vânător de miere din apropiere numit Abdus Salam. „Este un bărbat periculos care ar putea să se lupte de unul singur cu mama (n.r., tigru) în pădure”.

Aceste feline mari sunt unice în lume fiindcă supraviețuiesc în pădurile de mangrove

Tigrii bengalezi sunt unici printre feline fiindcă pot să trăiască și să vâneze în apele pădurilor de mangrove. Aceștia sunt înotători foarte buni. Potrivit Ministerului Pădurilor din Bangladesh, tigrii bengalezi au scăzut de la 440 exemplare în 2004 la doar 106 exemplare în 2015. Până în 2019, populația a crescut cu 8 exemplare datorită încetării braconajului și altor ilegalități din regiune.

Ofițerul regional pentru pădure, Mainuddin Khan, a spus că veștile arestării lui Talukder au fost „liniștitoare”. „Era o mare durere de cap pentru noi. El aducea un mare pericol biodiversității pădurii”, a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel