Ideal este să combinăm vinurile cu mâncărurile potrivite, cu brânzeturile potrivite și cu oamenii potriviți, spune Chef Joseph Hadad.
„Da, wine pairing-ul este o artă. Și ideal este să combinăm vinurile cu mâncărurile potrivite, cu brânzeturile potrivite și cu oamenii potriviți. Dar pe mulți, duminica seară îi prinde acasă, în fața televizorului, cu o sticlă de vin deschisă de o zi-două, și fără prea multe mâncăruri prin frigider, ci doar cu ceva snacks-uri prin cămară. Iar combinația de floricele cu un pahar de vin nu mai este așa de neobișnuită, chiar dacă nu este cea mai fericită. Însă puteți să o faceți ceva mai fericită, dacă puneți împreună vinul potrivit cu snacks-urile potrivite”, a spus Joseph Hadad.
„Chipsurile de cartofi, mai ales cele simple, doar cu sare, merg foarte bine cu un prosecco sau șampanie. Spumantele sunt foarte bune în combinații cu mâncăruri grase, iar cartofii prăjiți sunt ceea ce trebuie. Dar șampania mai merge și cu mâncăruri picante, deci puteți alege chipsuri picante sau un sos picant în care să îi înmuiați, dacă vă place acest gust. Totuși, recomandarea experților este să alegeți variantele brut, extra brut sau dry, pentru că un spumant dulce nu mai este la fel de potrivit cu cartofii prăjiți.
Mâncărurile sărate se combină bine cu vinuri puternic acide. Dacă, în schimb, aveți prin dulapuri snacks-uri dulci, atunci și acestea își pot găsi perechea într-o sticlă de vin. Corpolența vinului chardonnay completează gustul dulce și untos al biscuiților, fără a se eclipsa reciproc, cum ar face-o un muscat, de exemplu. (...) Dar și rose-urile își găsesc o pereche pe raftul cu bunătăți, în pungile cu jeleuri. Gustul fructat, delicat, ușor acid al vinului complimentează gustul fructat al jeleurilor, adăugând doar un alt nivel de arome în gură”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.
„Poate fi prea mult parmezan? Unii ar zice că nu, italienii ar zice că da. Gustul puternic al acestei brânze poate copleși celelalte gusturi, mai ales în preparate mai delicate. Așa că considerați-l mai curând ca pe un condiment, decât un ingredient principal. Și dacă tot ați folosit parmezanul, atunci păstrați coaja, nu o aruncați. Poate fi pusă în sosuri, pentru a le îmbogăți gustul, dar poate fi pusă și la fiert, pentru a obține o supă pe care să o folosiți la risotto în lipsa unei supe de bază.
Și, nu în ultimul rând, nu supra-aglomerați un fel de mâncare. După cum ziceam, bucătăria italiană este despre simplitate. Câteva ingrediente sunt suficiente pentru a obține un fel de mâncare delicios”, a conchis bucătarul Joseph Hadad.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News