Un câine a fost infectat cu variola maimuței de la stăpânul său aflat în carantină.
Publicitate
Un câine a fost infectat cu variola de maimuței după ce a luat virusul de la proprietarul său, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Este primul caz de acest gen, iar liderii din domeniul sănătății spun că izolarea față de animalele de companie atunci când suntem infectați este importantă. De asemenea, OMS a avertizat asupra necesității de a scăpa cu grijă de gunoiul produs în carantină pentru a reduce riscul de a infecta alte animale.
Nu există dovezi conform cărora câinii pot transmite boala altor câini sau oameni, a spus un expert.
Variola maimuței se răspândește prin contactul strâns piele pe piele și, de asemenea, atunci când cineva atinge țesături, cum ar fi îmbrăcăminte, lenjerie de pat sau prosoape, care au fost folosite de cineva infectat cu virusul. Aproximativ 35.000 de cazuri au fost confirmate acum în întreaga lume, majoritatea în Europa și America de Nord și de Sud. Au fost 12 decese legate de focar, scrie BBC.
Variola maimuței a fost declarată urgență globală de sănătate publică de către OMS în iulie. După o creștere abruptă a cazurilor de variola maimuței în Marea Britanie începând cu luna mai, cazurile au început să se plafoneze, potrivit Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie.
Se întâmplă în timp ce stocurile de vaccin din Regatul Unit se vor epuiza până când sosește o nouă livrare de 100.000 de doze în septembrie. Primul caz de transmitere de la om la câine a variolei maimuței a avut loc la Paris și a fost raportat în The Lancet. Doi bărbați, care locuiesc în aceeași casă și care au contact intim cu alți bărbați au observat leziuni la câinele lor ogar la 12 zile după ce ei au început să aibă simptome. Analiza genetică a arătat că virusul care a infectat câinele este exact același cu virusul care a infectat bărbații, se arată în raport. Aceștia au spus că au dormit împreună cu câinele lor.
Un ciobănesc german din Staten Island, în vârstă de 7 ani, pe nume Buddy a murit de coronavirus. Patrupedul a fost primul câine testat pozitiv pentru COVID-19 din Statele Unite ale Americii.
Deși se credea inițial că animalele nu sunt afectate de virus, Buddy a început să aibă probleme respiratorii la jumătatea lunii aprilie, nu după mult timp după ce proprietarul său, Robert Mahoney, a contractat COVID-19, a notat National Geographic. În perioada 21 aprilie – 15 mai, Buddy a continuat să slăbească și a devenit din ce în ce mai letargic. Citește articolul integral AICI
Un bărbat a luat decizia de a adopta cel mai bătrân și mai bolnav câine dintr-un adăpost din România. Imaginea cu animalul, publicată de acesta, te lasă fără cuvinte.
"Ieri, l-am adoptat pe cel mai bătrân, mai bolnav și mai dur câine de adăpost. Nu-i voi uita niciodată ochii. Când am intrat în cuști, nici nu s-a deranjat să se uite. Hay știa că nici nu-l voi vedea. Acceptase soarta lui. Voluntarul meu mi-a spus de multe ori... "Eşti sigur că acesta? Eşti sigur?" - "DA! Acesta este câinele meu". A deschis cuşca şi 3 animale au căzut peste mine. Am fugit spre el, brusc s-a uitat la mine de parcă ar fi văzut un înger... L-am îmbrățișat și i-am spus: "Acum vei fi din nou fericit". Acum doarme în poala mea... probabil primul somn liniştit pe care l-a avut vreodată", a scris George Cornel Sersescu, cel care a adoptat câinele, pe Facebook. Citește articolul integral AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu