Un câine candidează la primăria unuia dintre cele mai importante orașe din Canada

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Cetățenii din Toronto vor decide în curând cine va fi următorul primar al orașului, după ce dezvăluirile despre o relație extraconjugală l-au împins pe vechiul edil din funcție. Un număr total istoric de 102 candidați vor fi pe buletinul de vot, printre care câinele Molly.

 

Câinele de lup-husky în vârstă de șase ani și stăpânul ei, Toby Heaps, candidează cu promisiunea de a oprirea „atacul de sare” pe drumurile orașului în timpul iernii, scrie BBC.

Utilizarea excesivă a sării pe drumuri în timpul iernii, a susținut domnul Heaps, poate răni labele caninilor cu picioare fragede precum Molly. Campania sa propune, de asemenea, o remediere a inaccesibilității locuințelor, o majorare a taxelor pentru afacerile de miliarde de dolari și interzicerea sistemelor de încălzire cu combustibili fosili în casele noi și clădirile comerciale.

Dacă va câștiga, stăpânul a spus că o va desemna pe Molly drept primul primar onorific al orașului.

„Cred că primăria ar lua decizii mai bune dacă ar fi un animal la conducere”, a spus el pentru BBC.

Dar, alături de dorința de schimbare, Heaps a spus că aceste alegeri sunt o oportunitate pe care pur și simplu nu și-ar putea permite să o rateze.

Este prima alegere partială din istoria Toronto de când șapte municipalități s-au unit pentru a forma ceea ce este cunoscut sub titulatura de „mega-oraș” în urmă cu 25 de ani. Concursul a fost convocat după demisia lui John Tory, primarul orașului din ultimii opt ani.

Tory a fost criticat pentru lipsa unei viziuni semnificative pentru Toronto și pentru lipsa combaterii eficiente a criminalității într-unul dintre cele mai accesibile orașe din lume.

Mulți au subliniat o creștere a violenței cu arme, a persoanelor fără adăpost, a prețurilor locuințelor și a violenței în transportul public, în timpul mandatului său.

În ciuda acestor critici, Tory a fost ales de trei ori - cea mai recentă dată fiind în octombrie 2022. Doar câteva zeci de oameni l-au provocat atunci, deoarece era văzut ca fiind prea puternic.

Asta până când un scandal l-a forțat să plece din funcție câteva luni mai târziu.

Un articol din februarie din Toronto Star a dezvăluit că primarul căsătorit, în vârstă de 68 de ani, a avut o aventură cu o angajată de 31 de ani în timpul pandemiei de Covid-19. Acesta a demisionat la câteva zile după ce dezvăluirea a fost publicată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel