Un câine care mănâncă pepene, viralizat pe internet. Ce alte fructe sunt recomandate

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @EyeEm
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @EyeEm

De ce este pepenele verde bun pentru câinele tău și la ce trebuie să fii atent când împarți felia cu el.

Ce poate fi mai plăcut vara decât să muști cu poftă dintr-o felie de pepene rece. Însă dacă ai câine trebuie să iei în calcul că și acestuia s-ar putea să îi placă și să mâncați ”cot la cot” din fructul preferat al multor, mai ales când avem temperaturi caniculare.

Un video cu un câine care savurează o felie de pepene s-a viralizat pe rețelele sociale, reușind să adune sute de mii de aprecieri din partea internauților.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Догсити дрессировка собак (@dogcityru)

Nici reacțiile acestora nu au întrziat să apară, unii apreciind modul în care câinele mușca din pepene, comparându-l cu oamenii.

Deși unii au ținut să spună că pepenele nu este potrivit pentru câini, Clubul Canin American susține că acesta este bu, dar că trebuie să se țină cont de câteva aspecte importante.

Astfel, este important să depărtați mai întâi coaja și semințele, deoarece acestea pot provoca blocaje intestinale, dar pulpa pepenelui este în rest sigură pentru câini.

Pepenele verde este plin de vitamina A, B-6 și C, precum și de potasiu și are un conținut crescut de apă, 92%, deci este o modalitate excelentă de a vă ajuta câinele să se hidrateze în zilele toride de vară. Înghețați bucăți de pepene fără semințe pentru a oferi câinelui dvs. un tratament distractiv de îmbogățire pe vreme caldă. 

Fructele pe care câinii le pot consuma fără probleme

În cazul în care vă întrebați care sunt fructele pe care le poate mânca animalul dvs de companie, fără să îi puneți sănătatea în pericol, iată mai jos care sunt acestea:

Merele

Merele sunt o sursă excelentă de vitaminele A și C, precum și de fibre pentru câinele dumneavoastră. Sunt sărace în proteine și grăsimi, ceea ce le face gustarea perfectă pentru câinii seniori.

Doar asigurați-vă că îndepărtați mai întâi semințele și miezul. Încercați-le congelate pentru o gustare înghețată pe vreme caldă. 

Bananele

Consumate cu moderație, bananele sunt un excelent tratament hipocaloric pentru câini. Sunt bogate în potasiu, vitamine, biotină, fibre și cupru. Sunt sărace în colesterol și sodiu, dar din cauza conținutului lor ridicat de zahăr, bananele ar trebui date ca o tratație, nu ca parte a dietei principale a câinelui dumneavoastră.

Afinele

Afinele sunt un superaliment bogat în antioxidanți, care previn deteriorarea celulelor la oameni și câini deopotrivă.

De asemenea, sunt pline de fibre și fitochimicale. Îți înveți câinele să prindă dulciuri în aer? Încercați afinele! Acest fruct puternic este un ingredient popular pentru dulciurile cu afine pentru câini, uneori în combinație cu alte superalimente, cum ar fi iaurtul.

Pepenele galben

Pepenele galben este plin de nutrienți, are puține calorii și este o sursă excelentă de apă și fibre. Cu toate acestea, este bogat în zahăr, astfel încât ar trebui să fie împărțit cu moderație, în special pentru câinii care sunt supraponderali sau au diabet. Încercați să congelați bile sau cuburi de pepene galben pentru câinele dvs. pentru o gustare răcoritoare de vară.

Merișoarele

Merișoarele sunt sigure pentru câini. Atât merișoarele, cât și merișoarele uscate pot fi administrate câinilor în cantități mici. Dacă animalului dvs îi va plăcea această plăcere acrișoară este o altă întrebare.

În orice caz, moderația este importantă atunci când hrăniți câinii cu afine, la fel ca în cazul oricărei dulciuri, deoarece prea multe afine pot duce la tulburări de stomac. De asemenea, trebuie remarcat faptul că multe merișoare uscate vândute pentru consumul uman sunt îndulcite, astfel încât, dacă le oferiți câinelui dumneavoastră, adăugați zahăr nejustificat la dieta acestuia.

Piersicile

Piersicile sunt sigure pentru câini. Cantitățile mici de piersici proaspete sau congelate tăiate sunt o sursă excelentă de fibre și vitamina A, dar, la fel ca cireșele, sâmburii conțin cianură. Atâta timp cât tăiați complet pulpa de pe sâmburele piersicii, pulpa de piersică proaspătă poate fi un deliciu de vară excelent. Asigurați-vă că sâmburii sunt aruncați în siguranță în coșuri de gunoi sigure pentru câini. Săriți peste conservele de piersici, deoarece acestea conțin de obicei cantități mari de siropuri zaharoase, potrivit Clubului Canin American.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel