Un câine cu stăpân, dar care circula liber, a atacat două persoane în Sectorul 6

Două persoane și câinii acestora au fost atacate de un câine care circula liber pe un bulevard din Sectorul 6.

Două persoane și câinii acestora au fost atacate duminică, 10 septembrie, de un câine  care circula liber pe bd. Ghencea din sectorul 6, a transmis Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

Potrivit ASPA, ”echipajul de intervenție ASPA, sesizat de polițiștii secției 22 Poliție, a capturat în siguranță câinele și l-a transportat la un adăpost ASPA unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că are proprietar, fiind microcipat și înregistrat în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân (RECS).

Vorbim așadar despre un metis de Brac, cu deținător, care fie a fost abandonat, fie a fost pierdut din neglijența proprietarului”, au mai scris reprezentanții ASPA.

ASPA, sesizare la DGPM București

De asemenea, ASPA a precizat că a fost sesizat Serviciul pentru Protecția Animalelor din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București pentru încălcarea prevederilor OUG 55/2002, art. 11, alin. 1 - ”neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deținătorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”, potrivit postării făcute de ASPA pe Facebook.

Citește și: 500 de pui de câine au fost ridicați de pe străzile Bucureștiului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel