Eve este cu totul specială!
Eve este un Kelpie, un câine de lucru negru cu cafeniu, rasă pe care australienii o prețuiesc foarte mult și pe care o perfecționează în continuare. Eve a bătut recordul anterior de vânzare, care a fost de 35.200 de dolari, potrivit The Guardian. Crescătorul Chris Stapleton a spus că 49 (primele două cifre din suma de vânzare) pare să fie noul lui număr norocos. În ziua în care a vândut-o pe Eve a împlinit 49 de ani de căsătorie. Stapleton se aștepta să obțină în jur de 30.000 de dolari pentru Eve și a fost surprins de rezultat. „Este un câine bun și așa trebuie să fie, pentru că ne-am ocupat de asta”, spune el.
Crescătorul a mai spus despre Eve că este foarte ascultătoare și că nu-i poate fi distrasă atenția pentru că nu este entuziasmată de prea multe lucruri. „Este un câine foarte drăguț pentru că nu este hiperactivă și, atunci când ai nevoie de ea, este capabilă să ducă lucrurile la bun sfârșit. E câinele perfect”, a mai spus Stapleton. Licitatorul Jason Pearce a spus că astfel de câini sunt la mare căutare acum: „Odată cu cererea vine și creșterea prețului, ca la orice marfă. Se ține cont de faptul că în piață există puțini câini de lucru cu adevărat capabili”. Eve este învățată să lucreze cu oi, capre, dar și cu bovine, iar asta i-a atras foarte mult pe potențialii cumpărători. Eve a ajuns acum la o crescătorie de oi din Oberon, destul de aproape de casa ei inițială. Stapleton, care mai are aproximativ 20 de câini, inclusiv pui, spune că a iubit dintotdeauna aceste animale.
O vază din porțelan în stil Tianqiuping a fost vândută în Paris, la o licitație organizată de Casa Osenat, cu de aproape 4.000 de ori valoarea estimată. Cumpărătorul și cei 30 de adversari de la licitație sunt convinși că este vorba despre o piesă rară datând din secolul al XVIII-lea. Tianqiuping înseamnă „sferă cerească” și se referă la forma vasului. Acesta este din porțelan alb și albastru acoperit cu email și decorat cu nori și dragoni.
Descriind-o drept comună, casa de licitații a estimat că vaza valorează 2.000 de euro și a datat-o ca provenind din secolul al XX-lea. „Dacă ar fi cu 200 de ani mai veche, ar fi extrem de rară”, a opinat specialistul consultat de Osenat. Obiectul a fost scos la licitație de o femeie care locuiește în coloniile franceze și care l-a moștenit de la bunica sa, o colecționară care a trăit în Paris.
De la 2.000 de euro, vaza a fost adjudecată cu suma de 7,7 milioane de euro, după ce aproximativ 30 de cetățeni chinezi s-au avântat într-un război al ofertelor. Prețul final, cu comisionul casei de licitații, este de 9,12 milioane de euro. Așadar, organizatorul licitației s-a ales cu un nesperat comision de aproape 1,5 milioane de euro, față de câteva sute cât i s-ar fi cuvenit dacă vaza se vindea cu, să zicem, dublul estimării. Dacă vaza se dovedește a fi un artefact rar, așa cum crede cumpărătorul, reputația casei de licitații ar putea avea de suferit. Lucrurile nu stau mai bine nici dacă se confirmă părerea expertului consultat de casa de licitații, și anume că vaza este „comună și nu foarte veche”: înseamnă că la licitațiile organizate de Casa Osenat riști să cumperi scump obiecte fără valoare. La urma urmei, un obiect valorează exact atât cât este cineva dispus să plătească pentru el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News