Un cal maltratat de stăpân a fost salvat de poliție

Pixabay
Pixabay

Un cal bătut de stăpânul său a fost preluat de polițiști, iar agresorului i-a fost confiscat calul. 

Imaginile video în care un cal este lovit de stăpân au șocat comunitatea locală din Galați, după ce au fost postate pe o rețea de socializare. Animalul, căzut la pământ, era bătut cu sălbăticie de stăpânul său cu biciul și picioarele. În acest caz s-au autosesizat polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și au început cercetările. 

„În urma apariției în spațiul public, pe un site de socializare, a unei filmări cu un bărbat care lovește un cal căzut la pământ, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de «rănirea sau schingiuirea animalelor».

Proprietarul a încercat să mintă autoritățile

Din verificări, a rezultat că cel care apare în imagini agresând animalul este chiar proprietarul acestuia, un bărbat, de 55 de ani, din sat Fântânele, comuna Scânteiești.

Cu ocazia audierii, bărbatul a încercat să inducă în eroare polițiștii, declarându-le că animalul nu se mai află în posesia sa întrucât l-a vândut unei persoane din altă localitate. Polițiștii au constatat însă, că bărbatul ascunsese calul într-un grajd din curtea locuinței și că acesta fusese maltratat.

Că urmare, a fost emis un ordin de plasare a animalului în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cabalina fiind transportată la Grădina Zoologică Galați, unde va beneficia de adăpost, hrană și tratament medical.

Conform legislației în vigoare, într-un interval de 30 de zile de la finalizarea acestei perioade, deținătorul poate solicita restituirea animalului, având însă obligația sa achite cheltuielile făcute cu întreținerea și tratamentul medical al acestuia.În caz contrar,  animalul se consideră abandonat și rămâne în adăpost”, a declarat comisar șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Galați, pentru Reperul.ro.

Poliția poate interveni în cazurile de cruzime

„Polițiștii din cadrul Poliției Române care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

„Animal aflat într-o situație de pericol” înseamnă:

a) animal care a fost rănit sau schingiuit;

b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;

c) animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul;

d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;

e) animal domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;

f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulație publică.

Noi, toți, iubim animalele și încercăm să le protejăm!", transmite Poliţia Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel