Un camionagiu beat a atacat polițiștii de frontieră cu un cuțit, la Vama Siret

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Un șofer turc, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a încercat să atace cu un cuțit un polițist de frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, județul Suceava.

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, este acum cercetat pentru ultraj și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit Poliției de Frontieră, incidentul a avut loc atunci când șoferul automarfarului a încercat să depășească coloana de camioane care așteptau să efectueze formalitățile de control la ieșirea din România. La intrarea în perimetrul punctului de trecere, polițistul de frontieră a intervenit pentru a opri camionul. În acel moment, șoferul a coborât din vehicul și a încercat să atace polițistul cu un cuțit.

Polițistul de frontieră a reușit să-l imobilizeze și să-l încătușeze pe șoferul recalcitrant. Observând că acesta emana halenă alcoolică, s-a solicitat sprijinul Poliției Rutiere Siret. În urma testării cu etilotestul, s-a constatat că șoferul avea o alcoolemie de 0,86 mg/l în aerul expirat. Din acest motiv, el a fost condus de către echipajul Poliției Rutiere la unitatea sanitară din Siret pentru recoltarea de probe biologice.

Cetățeanul turc este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj și pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Poliția de Frontieră a precizat că vor continua investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele acestui incident.

„Sâmbătă, 22 iunie a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, şoferul unui automarfar – un cetăţean turc în vârstă de 55 de ani - s-a angajat în depăşirea coloanei de camioane aflate în aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de control la ieşirea din România. La intrarea în perimetrul punctului, poliţistul de frontieră aflat în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu a intervenit pentru a-l opri pe şoferul de camion, moment în care acesta din urmă a coborât din mijlocul de transport şi a încercat să îl atace pe colegul nostru cu un cuţit.

În urma testării efectuate, a rezultat o alcoolemie de 0,86 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care a fost ulterior condus de către echipajul Poliţiei Rutiere la unitatea sanitară din Siret pentru recoltarea de probe biologice”, a transmis Poliţia de Frontieră, în cadrul unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel