Un cântec revoluționar din Hong Kong a dispărut pentru scurt timp de pe marile platforme de streaming - Spotify, Apple Music și Youtube

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un cântec popular al mișcării pentru democrație din Hong Kong a dispărut de pe mai multe site-uri importante de streaming de muzică – inclusiv în unele locații de peste mări – la câteva zile după ce guvernul local al centrului de afaceri chinez a depus o ordonanță de interzicere a piesei.

 

„Glory to Hong Kong” a fost creat în 2019 și a devenit imnul neoficial al protestelor pentru democrație, acum zdrobite din oraș, manifestanții interpretând cântecul în timpul mișcărilor de stradă masive care au făcut furori în oraș timp de luni de zile, în acel an, scrie CNN.

Balada conține versuri care fac referire la sintagma „eliberați Hong Kong-ul, revoluția timpurilor noastre”, un slogan de protest care a fost deja scos în afara legii în 2020 pentru ceea ce guvernul și instanțele au declarat că sunt conotații secesioniste și subversive.

Mai multe versiuni ale melodiei postate de „ThomasDGX & HongKongers”, cunoscut a fi compozitorul original al imnului orchestral, nu mai erau disponibile pe Spotify, Apple Music, YouTube și Google pentru utilizatorii din oraș, miercuri.

Mai multe versiuni și cover-uri ale cântecului au fost înregistrate de alți artiști.

Titlurile acelor interpretări pot fi încă ascultate pe Spotify, în alte părți ale lumii, inclusiv în Statele Unite, Coreea de Sud și Australia.

Spotify a declarat pentru CNN că melodia a fost eliminată de distribuitor și nu de platformă.

Nici utilizatorii din SUA nu pot cumpăra melodia de pe Apple Music, deși încă le sunt oferite rezultate de căutare pe platformă.

Melodia nu mai poate fi găsită pe Apple Music și KKBOX din Taiwan, totuși mai multe versiuni ale acesteia sunt încă disponibile pe Youtube.

CNN a contactat YouTube, Apple Music, KKBOX și Alphabet – compania-mamă a Google – pentru comentarii.

Până luni, mai multe încărcări noi ale melodiei au reapărut pe YouTube, iar melodia a putut fi găsită din nou pe Spotify și Apple Music – chiar și în Hong Kong.

Un cont de Facebook legat de compozitorii originali a declarat că au reîncărcat coloana sonoră pe mai multe platforme muzicale, sub egida „Ediția 2023”, după ce a transmis săptămâna trecută că „se confruntă cu unele probleme tehnice care nu au legătură cu serviciile de streaming”.

„Noi suntem fermi împotriva oricăror încercări de a suprima libertatea de gândire și de exprimare”, se arăta în cea mai recentă postare de luni.

CNN a contactat guvernul din Hong Kong pentru comentarii după reapariția pieselor.

După predarea în 1997 a Chinei, Hong Kong-ului i s-au promis libertăți esențiale și autonomie pentru a-și gestiona propriile afaceri. Drept urmare, a înflorit ca bastion pentru libertatea de exprimare și exprimare creativă în China autoritară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel