Un cercetător spune că omenirea va atinge nemurirea până în 2030: Vom fi asemeni lui Dumnezeu

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Informaticianul și futuristul Ray Kurzweil a stabilit o cronologie foarte specifică pentru momentul în care umanitatea va atinge nemurirea, iar inteligența artificială (AI) va ajunge la singularitate. Vestea bună, dacă previziunile lui se dovedesc a fi corecte, este că trebuie doar să mai reziști în următorii șapte ani pentru șansa ta de a trăi pentru totdeauna.

Kurzweil are un istoric în a face predicții despre tehnologie, prezicând corect în 1990 că un computer va învinge campionii mondiali la șah până în anul 2000, creșterea computerelor portabile și a smartphone-urilor, trecerea la mai multă tehnologie fără fir și prevăzând explozia  Internetului, conform IFL Science.

El susține că din cele 147 de predicții pe care le-a făcut în 1990 cu privire la anii care au precedat 2010, 115 s-au dovedit a fi „în întregime corecte”, în timp ce alte 12 au fost în esență corecte și doar 3 au fost complet greșite. Printre cele greșite se află și aceea că mașinile cu conducere autonomă vor fi folosite până în 2009.

„2029 este data consecventă pe care am prezis-o pentru momentul în care o inteligență artificială va trece un test Turing valid și, prin urmare, va atinge niveluri umane de inteligență”, a spus Kurzweil pentru Futurism în 2017. „Am stabilit anul 2045 pentru „Singularitate”, care este momentul în care se va multiplica inteligența eficientă de un miliard de ori prin fuziunea cu inteligența pe care am creat-o”.

„Vom fi asemeni lui Dumnezeu”

În ceea ce privește nemurirea, Kurzweil consideră că până în anul 2030, vom putea „a avansa speranța de viață umană” cu „mai mult de un an în fiecare an”. O parte din aceasta – progresul în sine către singularitate 15 ani mai târziu – va vedea nanoboții curgând prin fluxul nostru sanguin, făcând reparații și conectându-ne creierul de baze de date. Când se întâmplă acest lucru, vom putea trimite fișiere direct din creierul nostru.

Pentru Kurzweil, singularitatea nu este ceva de temut, ci ceva care îi va îmbunătăți pe oameni, făcându-i, în cele din urmă, „asemeni lui Dumnezeu”.

„Vom fi mai amuzanți. Vom fi mai sexy. Vom fi mai buni în exprimarea sentimentelor de iubire”, a spus el în 2015.

„Dacă vreau să accesez 10.000 de computere timp de două secunde, pot face asta fără fir”, a explicat el, „și [puterea mea de calcul] se înmulțește de zece mii de ori. Asta vom face cu neocortexul nostru”, a precizat cercetătorul.

Nanoboții au fost folosiți pentru a livra încărcături de medicamente în tumorile cerebrale, dar fără progrese semnificative în următorii câțiva ani, este dificil de văzut cum am putea ajunge la acel punct în șapte ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel