Un cetățean turc a primit interdicție de 5 ani de a mai intra în România. Care este motivarea acestei decizii

Un șofer turc, în vârstă de 63 de ani, a primit interdicție de 5 ani de a mai intra în România.

Un cetățean turc, șofer, a primit interdicție de a mai intra în România pentru următorii cinci ani după ce polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei (IPTF) Giurgiu au depistat patru bărbați ascunși în autocamionul pe care îl conducea spre Lituania, a transmis ITPF Giurgiu, scrie Agerpres.

Citește și: Trafic de migranți cu mecanism complex, destructurat de autorități. Grupul infracțional pretindea între patru și cinci mii de euro pentru fiecare persoană - FOTO

”În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 63 de ani, aflat la volanul unui autocamion. șoferul transporta capace din fontă, din Turcia pentru Lituania.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră giurgiuveni au observat că șnurul asigurator este secționat și lipit, motiv pentru care au procedat la deschiderea semiremorcii, ocazie cu care au descoperit ascunse patru persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au efectuat controlul corporal asupra persoanelor, dar nu au fost descoperite documente care să ateste identitatea acestora, aceștia declarând că sunt cetățeni sirieni și că doreau să ajungă în Germania”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de ITPF Giurgiu.

Având în vedere aspectele constatate, față de șoferul turc a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de cinci ani de zile, iar acesta, autocamionul și persoanele descoperite au fost preluate de către reprezentații Poliției de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Citește și: Numărul migranților ilegali în România, la granița de sud-vest, scădere cu 77% în 2023

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel