Un cioban a fost amendat după ce și-a scos oile pe pista de biciclete

foto: Freepik
foto: Freepik

A primit amendă pentru că și-a plimbat oile prin loc nepermis.

Un cioban a fost sancționat de autorități după ce și-a dus oile într-o zonă destinată bicicliștilor. Mai mult, după ce le-a tuns, a lăsat lâna acolo, fiind acuzat și de poluarea mediului, scrie weradio.ro.

Bărbatul din Sfântu Gheorghe, cunoscut pentru mai multe astfel de fapte în afara legii, a primit o amendă de 10.000 de lei pentru poluare. Nu doar că a depozitat lâna pe malul râului, dar a permis și intenționat să fie călcată de oi și transportată în apă.

Poliția Locală a primit în ultimii ani numeroase plângeri referitoare la comportamentul nepotrivit al ciobanului, inclusiv pășunatul în zone interzise și lăsarea turmei nesupravegheate în diverse locații din oraș.

„Este clar că persoana respectivă a lăsat intenționat lâna tunsă de la oi în locul respectiv, astfel încât animalele să o calce și să o care în apă, sau să dispară în timpul unei furtuni. Nu avem niciun cuvânt de spus în ceea ce privește modul în care cineva folosește sau nu lâna, dar este responsabilitatea noastră să luăm măsuri atunci când cineva depozitează ilegal gunoiul. Conform legii, pentru poluarea mediului se poate aplica o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei, iar în acest caz s-a aplicat sancțiunea maximă”, a explicat Hadnagy István, șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe pentru radioul local amintit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel