Un colier cu diamante, având legături cu Maria Antoaneta, scos la licitație

FOTO: Freepik @pkproject
FOTO: Freepik @pkproject

Colierul cu diamante datează dinainte de Revoluția Franceză și este evaluat la aproape 3 milioane de dolari.

Citește și: Bijuterii ale Mariei Tănase și alte 300 de piese, scoase la licitație

Un colier cu diamante, cu posibile legături cu ultima regină-consoartă a Franței, Maria Antoaneta, urmează să fie scos al licitație în luna noiembrie, fiind evaluat la un preț de vânzare de până la 2,8 milioane de dolari, informează Reuters, scrie Agerpres.

Bijuteria, care datează din secolul al XVIII-lea și are 300 de carate, a fost confecționată în deceniul de dinaintea Revoluției Franceze din 1789 și a fost văzută pentru ultima dată în public în 1973 înainte să fie vândută unui colecționar privat.

Alcătuit din trei rânduri de diamante și prevăzut cu ciucuri din diamante la fiecare extremitate, colierul a fost expus în public luni, pentru prima dată după o pauză de 50 de ani, la sediul din Londra al casei Sotheby's.

”Diamantele erau mereu refolosite și, pentru că minele de la Golconda, India, au fost desființate la sfârșitul secolului al XVIII-lea, majoritatea bijuteriilor de secol XVIII, pentru a ține pasul cu moda, au fost dezasamblate”, a declarat pentru Reuters Andres White Correal, directorul departamentului pentru obiecte regale și nobiliare din Europa și Orientul Mijlociu.

”A avea o bijuterie de secol XVIII intactă și de asemenea dimensiuni, mărime și importanță a diamantelor este un lucru extrem de rar”, a adăugat el.

Se crede că o parte dintre diamante provin din celebra ”Afacere a Colierului Reginei”, care a pătat reputația Mariei Antoaneta, căzută în dizgrație, ultima regină-consoartă a Franței înainte de Revoluția Franceză.

Bijuteria a fost purtată la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, în 1953

Colierul s-a aflat în proprietatea marchizilor de Anglesey, o familiei aristocrată anglo-galeză, ai cărei membri l-au purtat la încoronarea regelui George al VI-lea în 1937 și a reginei Elisabeta a II-a în 1953.

Colierul va fi scos la vânzare în cadrul licitației ”Bijuterii regale și nobiliare”, care va fi organizată de casa Sotheby's pe 11 noiembrie la Geneva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel