Colorantul alimentar care face pielea invizibilă. Se poate vedea totul în interior: "Ar putea ajuta la depistarea precoce și tratarea cancerului"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Colorantul alimentar absoarbe lumina și face ca pielea să devină transparentă, permițând cercetătorilor să se uite în vasele de sânge ale scalpului, la mișcarea organelor de sub pielea abdomenului și la mușchii în funcțiune.

Cum acționează colorantul alimentar

Aplicarea pe pielea unui șoarece a unui colorant alimentar care absoarbe lumina face ca pielea acestuia să devină transparentă, permițând cercetătorilor să se uite în vasele de sânge ale scalpului, la mișcarea organelor de sub pielea abdomenului și la mușchii în funcțiune. Procesul inofensiv, care a fost reversibil cu o spălare rapidă, ar putea fi util în cele din urmă într-o gamă largă de diagnostice medicale, au declarat cercetătorii într-o declarație, scrie Reuters, citând Science.

Injectarea colorantului - numit tartrazină și cunoscut în mod obișnuit ca FD&C Yellow 5 - ar putea duce la vizualizări și mai profunde în organism, speculează ei. În mod normal, corpul nu este invizibil, deoarece lumina se curbează și se împrăștie diferit atunci când trece prin fiecare dintre diferitele țesuturi și fluide.

Vezi și: Un studiu arată că fragmente minuscule de plastic pătrund tot mai des în creierul uman 

"Ar putea ajuta la depistarea precoce și tratarea cancerului"

Atunci când sunt dizolvate în apă, moleculele de tartrazină sunt structurate într-un mod care se aliniază cu capacitatea de curbare a luminii de către piele sau "indicele de refracție” al acesteia. Colorantul absoarbe lumina albastră/violetă și permite luminii roșii/portocalii să treacă prin țesut, rezultând transparența.

"În viitor, această tehnologie ar putea face venele mai vizibile pentru prelevarea de sânge, ar putea simplifica îndepărtarea tatuajelor cu laser sau ar putea ajuta la depistarea precoce și tratarea cancerului”, a declarat Guosong Hong de la Universitatea Stanford, care a contribuit la conducerea cercetării.

″De exemplu, anumite terapii utilizează laserele pentru a elimina celulele canceroase și precanceroase, dar sunt limitate la zonele din apropierea suprafeței pielii. Această tehnică poate fi capabilă să îmbunătățească acea penetrare a luminii.”

Vezi și: Nou tratament împotriva Alzheimer, aprobat în Marea Britanie: "Prezintă o eficacitate dovedită". Fusese blocat de UE 

Legătura cu romanul Omul invizibil

Un comentariu publicat împreună cu lucrarea notează că H.G. Wells a prezis această abordare cu mult timp în urmă în romanul său Omul invizibil.

"Protagonistul inventează un ser care face celulele din corpul său transparente prin controlul precis al indicelui lor de refracție pentru a se potrivi cu cel al mediului înconjurător, aerul”, au scris Christopher J. Rowlands și Jon Gorecki de la Imperial College London.

Acum, 127 de ani mai târziu, echipa Stanford raportează "că acești coloranții biocompatibili fac țesuturile vii transparente prin reglarea indicelui de refracție al mediului înconjurător pentru a se potrivi cu cel al celulelor”.

Vezi și: Cancerul de prostată: descoperirea fenomenală, care a schimbat radical tratamentul. ”Înainte se murea. După această descoperire, supraviețuirea e fantastică”

Descoperire uriașă pentru tratarea cancerului. Ce sunt "fabricile de medicamente" implantate în creier care pot eradica tumorile în doar câteva zile 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel