Un consilier PNL acuză Primăria Capitalei că nu a fost interesată să facă un plan urbanistic general

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Capitalei este acuzată că nu a fost interesată să facă un plan urbanistic general.

Consilierul general Costin Hazarian acuză Primăria Capitalei de faptul că nu a fost interesată să facă un plan urbanistic general. Acesta este reprezentant PNL și președinte al Comisiei de Urbanism din Primăria Municipiului București, potrivit psnews.

„Există planul urbanistic general, aprobat în 2000, până în 2010, când trebuia să avem alt plan urbanistic general (PUG). Primăria Capitalei nu s-a ocupat să updateze acest plan (…) cu măsuri care să îmbunătățească calitatea vieții a celor care locuiesc în oraș. Administrațiile care s-au succedat de-a lungul timpului nu s-au preocupat. A existat o nepăsare. Planul a pierdut” legătura cu situația actuală, și au apărut aceste planuri urbanistice zonale: planuri urbanistice zonale (PUZ) și planuri urbanistice detaliu (PUD). Prin ele se detaliază anumite zone (…)”, a spus consilierul.

Costin Hazarian mai arată că toate PUZ-urile sunt blocate, mai puțin cel care se referă la magistrala de metrou M4.

„S-au făcut planuri urbanistice zonale, eu n-am fost adeptul lor, pentru că corect ar fi fost să apară un nou PUG. Primăria Capitaleinu s-a ocupat de un nou PUG, primăriile de sector au zis că se ocupă ele și au făcut propriile PUZ-uri. Au existat multe derogatorii”, mai arată consilierul.

„Din câte știu, sunt și PUZ-uri care sunt făcute pentru că sunt obligați să le facă, pentru că sunt suprafețe mai mari de 3.000 metri pătrați sau pentru că doresc schimbarea funcțiunii din cea industrială în locuințe în birou, în servicii ș.a.m.d. Legea nu prevede că ești obligat să schimbi, dar dacă tu cumperi un teren care are un caracter, să zic așa, o funcțiune industrială, da, și tu știi că arhitectul șef sau primăria nu încurajează ca tu să faci industrie în centrul orașului? Ok, zici mă, hai să vedem cu ce, cum, în ce putem să schimbăm? Care e instrumentul prin care tu poți să schimbi funcționarea acelui teren? PUZ-ul.”, explică invitatul.

Reprezentantul PNL spune că au existat mai multe solicitări la Nicușor Dan pentru a pune proiectele pe ordinea de zi, însă consilierilor interesați li s-a transmis că „nu li se permite să pună pe ordinea de zi proiecte”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel