Un copil de 1 an din Suceava a murit după ce s-a înecat cu un balon

Un copil de 1 an din Suceava a murit după ce s-a înecat cu un balon / Foto: Pixabay
Un copil de 1 an din Suceava a murit după ce s-a înecat cu un balon / Foto: Pixabay

Un copil de doar 1 an din Suceava a murit după ce s-a înecat cu un balon.

Caz tragic în localitatea suceveană Hănțești. Un copil de 1 an și 4 luni a murit după ce s-a înecat cu un balon, scrie Obiectiv de Suceava. Părinții au încercat să-i scoată balonul, dar acesta s-a rupt, iar capătul a rămas blocat în gâtul micuțului.

Atunci când au observat că micuțul s-a înecat cu balonul, părinții au fugit cu copilul la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava. Micuțul a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitat, iar medicii au reușit să îl stabilizeze. Ulterior s-a decis ca micuțul să fie transferat către Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași. Din nefericire, în pofida eforturilor medicilor, inima copilului nu a rezistat în timpul transportului. El a suferit al doilea stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au fost fără succes de această dată, a fost declarat decesul.

Părinții au povestit medicilor că totul s-a întâmplat în timp copilul se juca cu frații săi mai mari. Mama, însărcinată în luna a opta, nu era în cameră cu micuții, iar tatăl muncea în curte.

Manevre de prim ajutor. Ce facem dacă copilul LEȘINĂ după ce s-a înecat cu un corp străin. Dr. Mihai Craiu, explicații pas cu pas

Pediatrul Mihai Craiu a explicat anterior ce trebuie să facă părintele atunci când copilul său se îneacă cu un obiect străin, manevra de dezobstrucție este fără succes, iar micuțul leșină.

"Tot din ciclul manevrelor de prim ajutor. Una din cele mai frecvente întrebări pe care au pus-o părinții după ce au văzut manevra de dezobstrucție a căii aeriene la sugar a fost: "Ce facem dacă nu reușim manevră de dezobstrucție și copilul devine inconștient și inert?"

Reacțiile sunt diferite. Variante posibile: Ni se face rău și nouă, leșinăm? Stăm și așteptăm salvarea? Zgâlțâim copilul? Începem să țipăm? Căutăm ajutor la vecini lăsând copilul pe pat?

În mod ideal trebuie să facem astfel:

1. Strigăm după ajutor - chiar dacă vine o persoană aparent nepotrivită (copil mic, persoană foarte vârstnică, altă persoană speriată) această poate fi utilă. Ea poate fi rugată să cheme un adult în ajutor sau să sune la 112, dacă are un telefon mobil și dacă se poate concentra la această acțiune.

2. Plasăm copilul pe un plan dur (masă de înfășat sau direct pe podea). Nu lăsăm copilul în cărucior, scoică de transport sau în pat moale, cu pernă sub cap!

3. Deschidem calea aeriană, plasând o mână pe frunte și cealaltă sub relieful osos al bărbiei. Ne uităm în gură și, dacă vedem corpul străin, îl scoatem, dacă nu vedem nimic, nu băgăm degetul în gâtul copilului, orbește. Putem agrava obstrucția.

4. Încercăm să suflăm lent și adânc (1-1,5 secunde) acoperind cu gură noastră nasul și gură sugarului. Suflăm blând, cât să se ridice ușor pieptul acestuia. Dacă nu apar deloc semne de viață (mișcări, tușe sau plâns) trecem la masaj cardiac.

5. Masajul cardiac se face la sugar cum se vede în acest video. Masajul pune sângele în mișcare și, dacă facem cum trebuie manevra, el poate ajunge și la creier. Astfel câștigăm câteva minute până vine SMURD-ul. Dacă nu facem nimic copilul poate rămâne cu sechele neurologice sau poate muri.", a explicat medicul Mihai Craiu într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel