Un copil de doar 6 ani a fost ucis de o rachetă Hamas. Ambasada Israelului la București a publicat fotografia sa. Vezi poza în articol

Ambasada Israelului la București a publicat fotografia unui băiețel în vârstă de 6 ani, ucis de o rachetă Hamas. 

Ambasada Israelului la București a publicat fotografia unui băiețel în vârstă de 6 ani, ucis de o rachetă Hamas. Se numește Ido Avigal și este al 6-lea civil israelian care moare din cauza atacurilor. Nu este însă singurul copil ucis în aceste zile. Alți 14 copii au murit, potrivit ultimelor date.

"Ido Avigal (6 ani) a fost ucis de șrapnelul unei rachete lansate ieri de Hamas, din Gaza, asupra orașului Sderot. El este al 6-lea civil israelian care devine victimă a teroriștilor palestinieni în ultimele zile. Fie memoria sa binecuvântată!", a a transmis Ambasada într-o postare pe Facebook. 

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că numărul total de morți de la începutul ultimei ofensive a fost de 62, inclusiv 14 copii. Peste 300 de alte persoane au fost rănite. Șase civili israelieni au fost uciși. Armata israeliană a spus că aproximativ 1.500 de rachete au fost lansate din Gaza către diferite locații din Israel.

VEZI ȘI: Medicul lui Netanyahu, din buncăr: Fâșia Gaza trăiește pentru că noi le dăm apă. Ei vor să șteargă Israelul de pe fața Pământului

Deși Israelul este apărat de un sistem antirachetă Iron Drome, acesta are o rată de succes de 85% - 90%. Prin urmare există și rachete care pot cădea în zonele populate. Așa se face că există atâtea victime și răniți. 

Cum funcționează sistemul antirachetă

Bateriile sistemului Iron Dome sunt formate dintr-un radar şi o unitate de control al focului, plus 3-4 lansatoare, fiecare cu câte 20 de rachete. Fiecare baterie este capabilă să apere până la 60 de mile pătrate. Acestea sunt amplasate strategic în jurul orașelor din Israel pentru a intercepta proiectile îndreptate spre aceste zone populate. Implementând tehnologia inteligenței artificiale, sistemul „Iron Dome” este capabil să anticipeze dacă amenințările primite vor ateriza într-o zonă populată sau într-o zonă nelocuită, ignorându-le în ultimul caz, reducând în consecință costul operațiunii și menținând lansările defensive inutile la minimum.

Cu toate acestea, dacă „Iron Dome” determină că racheta este proiectată să aterizeze într-o zonă locuită, interceptorul este tras către rachetă. Mulți israelieni se întreabă acum dacă Hamas a găsit calea de a învinge Iron Dome.

VEZI ȘI: Cum funcționează sistemul antirachetă Iron Dome, folosit de Israel împotriva rachetelor lansate de Hamas. VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel