O fetiță din Thailanda, în vârstă de doi ani, va fi cea mai tânără persoană supusă îngheţării criogenice, creierul ei fiind conservat după moarte, în speranţa că ar putea fi readus la viaţă.
Publicitate
Matheryn Naovaratpong, sau Einz cum o dezmierdau cei apropiaţi, a avut un sfârșit tragic pe 8 ianuarie, înainte de a împlini trei ani, relatează BBC, potrivit descoperă.ro. Fetița a dezvoltat o formă extrem de rară de cancer cerebral, la vârsta de numai doi ani, însă părinţii, împreună cu medicii şi inginerii medicali au luat o decizie care îi oferă lui Matheryn speranţa unei alte vieţi: creierul micuţei Einz să fie conservat prin intermediul tehnologiei cunoscută drept criogenizare.
În momentul în care micuța a fost declarată moartă, o echipă specială de la Alcor, o organizaţie non-guvernamentală din Arizona, Statele Unite ale Americii, care este lider în servicii de "extindere a vieţii", şi-a început activitatea numită "crioprotecţie". Fluidele corpului au fost înlocuite cu lichide anticongelate ce conţin particule cu o temperatură de -120C, care permit corpului să îngheţe fără că ţesutul să fie distrus la scară largă şi fără să formeze gheaţă.
Ulterior, corpul neînsufleţit al micuței a ajuns în Arizona, unde creierul ei a fost extras şi conservat în azot, la o temperatură de -196C, pentru un termen nelimitat. Creierul micuței va fi păstrat până când, într-un viitor, tehnologiile medicale avansate vor permite să o învie pe Einz, iar pentru asta îi va fi creat un nou corp.
Matheryn Naovaratpong este a 134-lea pacient al clinicii Alcor, însă cel mai tânăr.
Părinţii fetiţei au decis ca şi corpurile lor să fie conservate prin criogenare, fiindcă numai în acest fel va exista măcar o mică şansă de a o mai întâlni pe Einz în noile sale vieţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu