Un copil din Buzău a ameninţat că se sinucide, după ce i-a fost blocat un joc. "Voi ştiţi ce face copilul vostru în online?"

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un copil de doar 12 ani din Buzău a transmis mesaje care conţineau ameninţări că se va sinucide, după ce i-a fost blocat accesul la un joc. 

"Începem postarea cu o întrebare adresată părinților:

- Voi știți ce face copilul vostru în mediul online? Chiar tot?

Un copil, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial, prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid.

Totul a plecat de la disputa pe care a avut-o cu un alt utilizator al platformei, în urma căreia contul lui a fost blocat de către administrator.

Fiindu-i imposibil să își continue jocurile, minorul a transmis un mesaj prin care a amenințat că se sinucide, dacă nu își recuperează contul de joc", a scris Poliţia Română pe Facebook.

Copilul este român



"Reprezentanții site-ului au alertat imediat Interpol Washington, iar, după verificările făcute, a reieșit faptul că utilizatorul este din Buzău.

Cu ajutorul colegilor noștri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol și Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, s-a reușit identificarea minorului și înlăturarea stării de pericol.

Vă readucem aminte, dragi părinți, conform Legii nr. 272/2004 privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului, supravegherea minorului este necesară inclusiv în mediul cibernetic.

A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii, sub forma tentativei, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal", a mai punctat Poliţia.

Psihologul Radu Leca, semnal de alarmă. "Copiii trăiesc în online"

 Dacă adolescentul primeşte un program pe care este cumva obligat să îl menţină, el nu va mai avea timp să se gândească, decât din când în când, că nu face parte dintr-un grup. Singura soluţie în conformitate cu care copiii noştri nu ajung să realizeze fapte este programul. Cu cât programul conţine sport, meditaţii la una sau mai multe limbri străine, meditaţii la şah sau go, programul va fi complet, iar adolescentul nu va mai avea timp să se gândească că nu face parte dintr-un grup cu care să iasă şi să realizeze fapte. Un program împărţit corect pe zile, pe ore, pe săptămâni e obligatoriu", a mai punctat psihologul.

"Jucatul pe Play Station sau pe Xbox, dacă există, indiferent de jocuri sau de conotaţia lor, atât timp cât respectă vârsta minorului, se realizează doar sub formă de răsplată. Ştiu că pare retro ce spun eu, dar majoritatea copiilor care ajung la mine profund tulburaţi au început, din păcate, să locuiască în mediul virtual. Au între 8 şi 12 ore de joacă online. Nu e o soluţie spaţiul online. Este un autosabotaj şi o sabotare evidentă a familiei", a concluzionat Radu Leca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel