Un cuplu de excursionişti din Spania, amendat după ce a fost salvat în mod repetat din Alpii italieni

Doi excursionişti spanioli riscă o amendă usturătoare după ce serviciile de salvamont din Alpii italieni s-au mobilizat de patru ori pentru a le sări în ajutor, relatează marţi DPA.

Cuplul - un bărbat în vârstă de 45 de ani şi o femeie de 36 de ani - a întâmpinat dificultăţi în timp ce escalada vârfurile Tre Cime di Lavaredo din Dolomiţi. Cu toate acestea, cei doi au refuzat de două ori să primească ajutor, în perioada 31 august - 2 septembrie.

În final, ei au acceptat să fie transportaţi pe calea aerului la o cabană montană, au indicat reprezentanţii serviciilor pentru intervenţii de urgenţă într-un mesaj publicat pe Facebook. Ei rămăseseră blocaţi la o înălţime de 2.750 de metri, au indicat oficialii.

Săptămâna trecută, serviciile de salvamont s-au mobilizat pentru a salva acelaşi cuplu, rămas blocat pe munte în cursul nopţii, alături de alţi excursionişti, fără lumini sau corzi.

A organiza patru misiuni de salvare pentru aceiaşi oameni este un record absolut, a declarat la postul de radio public RAI directorul provincial al serviciilor pentru intervenţii de urgenţă, Giovanni Cipollotti.

Spaniolii vor fi amendaţi cu 8.000-10.000 de euro, a declarat Cipollotti care a amintit că intervenţia serviciilor pentru intervenţii de urgenţă este gratuită doar în cazul persoanelor care necesită îngrijiri medicale.

Un purtător de cuvânt al serviciului italian de salvamont CNSAS, Walter Milian, a declarat pentru DPA că amenda aplicată va fi redusă la 7.500 de euro.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, CNSAS a indicat că excursioniştii au acţionat într-o manieră imprudentă şi a distribuit un articol de primă pagină din Corriere della Sera în care cuplul a fost criticat pentru comportament egoist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel