Serghei Mironov, deputat în Duma de Stat a Federației Ruse, a lansat amenințări la adresa Republicii Moldova.
Mironov, lider al partidului Rusia Justă, susține că etnicii ruși ar fi discriminați în Republica Moldova, iar depozitele de muniții din stânga Nistrului trebuie protejate. Acesta se arată indignat și de faptul că noul premier, Dorin Recean, optează pentru „demilitarizare”, conform Știri.md.
„Noul premier a făcut deja declarații despre necesitatea demilitarizării Moldovei, adică retragerea armatei ruse. Acesta este un vis vechi al naționaliștilor români și moldoveni și al patronilor lor occidentali”, a susținut Mironov, considerând că ucrainenii ar putea interveni în stânga Nistrului, pentru a prelua armamentul de la Cobasna.
În opinia sa, pentru Kiev ar fi vitale munițiile pe care le păstrează transnistrenii. „Orice astfel de tentative ar trebui și vor fi sever înăbușite de către Forțele Armate Ruse – depozitele de muniții nu vor cădea în mâinile neonaziştilor sub nicio formă. Dacă va apărea o astfel de nevoie, acestea vor fi distruse”, susține parlamentarul rus.
„În ceea ce privește încercările Occidentului de a trage Moldova într-un conflict cu Federația Rusă, conducerea republicii trebuie să înțeleagă: aceasta amenință cu extinderea zonei operațiunii militare speciale pe care forțele armate o desfășoară astăzi. Pentru NATO, aceasta va fi o amenințare a unei ciocniri directe, pe care, așa cum asigură Alianța, încearcă să o evite. Avem ceva de răcit la Chișinău și la Bruxelles”, punctează el.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a venit cu o reacție la atacul și amenințările lansate de oficialii de la Moscova privind învestirea noului Executiv în frunte cu Dorin Recean. În ce privește declarațiile lui Serghei Mironov, deputatul Dumei de Stat din Rusia și președintele partidului Rusia Justă, oficialul de la Chișinău a precizat că Mironov, a interpretat greșit declarațiile lui Dorin Recean privind demilitarizarea Republicii Moldova, conform Deschide.
„În declarația sa, premierul a spus ferm, că în procesul de reintegrare țara noastră trebuie să efectueze un lucru fundamental: demilitarizarea în regiunea transnistreană. Vrem să obținem reintegrarea pașnică a țării noastre prin dialog, prin negocieri și prin diplomație, ca să ne recăpătăm deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”, a menționat Daniel Vodă.
„Reamintesc că, Programul de activitate al Guvernului Recean are o denumire sugestivă: Moldova prosperă, sigură și europeană. Iar în relația moldo-rusă și participarea Republicii Moldova în cadrul platformelor regionale și multilaterale se va ține cont de evoluțiile legate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv repercusiunile negative ale acestuia asupra regiunii și a Republicii Moldova”, a adăugat Daniel Vodă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News